Een klassieke tartiflette, met aardappels, room, spek en kaas. Deze tartiflette courgette is eens iets anders, heerlijk gevulde courgette.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tartiflette-courgette
Vul de middelgrote pan met water en breng aan de kook. Schil en was de aardappels en snijd deze in plakken, niet al te groot want ze moeten in de courgette passen. Kook de aardappelschijfjes gaar, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de aardappels. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Snijd de courgette door de helft en verwijder het binnenste gedeelte met een lepel. Besprenkel de courgette met olijfolie, peper en zout. Bak de courgette in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Tartiflette courgette
Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de bakpan. Breng de vulling op smaak met peper en zout en verdeel dit over de courgettes. Snijd de Reblochon (of Camembert) in plakken en verdeel dit over de courgettes. Bak de tartiflette nogmaals in de oven voor ongeveer 10 minuten, tot de kaas mooi goudbruin is. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.