Watalappan - kardamom-kokos custard
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Watalappan - kardamom-kokos custard vegetarisch

Je hebt er vast nog nooit van gehoord, een watalappan. Een wata.. wattes? Juist ja, een kardamom-kokos custard uit Sri Lanka. Boordevol herfstige kruiden.

40 minuten
5 personen
Watalappan - kardamom-kokos custard ingrediënten
Recept watalappan - kardamom-kokos custard

Ingrediënten

5 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2017, dit recept is voor 5 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 5 minutes

Zet eerst de ramekins klaar in een ovenschaal en vet ze in met een neutrale olie. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Zorg dat de kardamom malen is, je kunt dit natuurlijk ook kopen, anders kun je dit zelf doen door de peulen te verwijderen en de kardamom in een vijzel te stampen. Splits 4 van de 7 eieren en gebruik de eiwitten bijvoorbeeld voor het maken van een pavlova

Watalappan – kardamom-kokos custard
Watalappan – kardamom-kokos custard

Watalappan - kardamom-kokos custard afmaken – 35 minutes

Gebruik een garde om de bruine basterdsuiker samen met het water glad te roeren. Voeg hier dan ook de kardamom, nootmuskaat en een snufje zout aan toe. Roer de eieren en eidooiers erbij tot het wederom een glad mengsel is.

Roer als laatste de kokosmelk erbij en verdeel het mengsel over de ramekins. Vul de ovenschaal waar de schaaltjes in staan voor ongeveer de helft met water en bak de pudding dan in de oven. 

Na ongeveer een half uur zijn ze gaar, of als de pudding niet meer vloeibaar is. Laat de watalappen afkoelen en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
498.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
46.7 g
43.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.19 g
19.24 g
Eiwitten
8.54 g
Vezels
0.23 g
Natrium
153.88 mg
Mineralen
Ijzer
5.52 mg
Calcium
61.82 mg
Magnesium
48.11 mg
Kalium
48.11 mg
Fosfor
251.04 mg
Koper
0.29 mg
Zink
1.63 mg
Jodium
12.6 µg
Selenium
20.08 µg
Vitamines
Vitamine C
1.97 mg
Vitamine D
1.45 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
1.15 µg
Foliumzuur
47.28 µg
Vitamine E
0.82 mg
Vitamine K
1.44 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Watalappan - kardamom-kokos custard"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.