Je hebt er vast nog nooit van gehoord, een watalappan. Een wata.. wattes? Juist ja, een kardamom-kokos custard uit Sri Lanka. Boordevol herfstige kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-10-2017, dit recept is voor 5 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zet eerst de ramekins klaar in een ovenschaal en vet ze in met een neutrale olie. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Zorg dat de kardamom malen is, je kunt dit natuurlijk ook kopen, anders kun je dit zelf doen door de peulen te verwijderen en de kardamom in een vijzel te stampen. Splits 4 van de 7 eieren en gebruik de eiwitten bijvoorbeeld voor het maken van een pavlova.
Gebruik een garde om de bruine basterdsuiker samen met het water glad te roeren. Voeg hier dan ook de kardamom, nootmuskaat en een snufje zout aan toe. Roer de eieren en eidooiers erbij tot het wederom een glad mengsel is.
Roer als laatste de kokosmelk erbij en verdeel het mengsel over de ramekins. Vul de ovenschaal waar de schaaltjes in staan voor ongeveer de helft met water en bak de pudding dan in de oven.
Na ongeveer een half uur zijn ze gaar, of als de pudding niet meer vloeibaar is. Laat de watalappen afkoelen en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.