Mascarpone toetje met aardbeien

(19)

Dit mascarpone toetje met aardbeien is een echt zomertoetje. Heerlijk met frambozen en eventueel kersen, niet alleen mooi maar ook nog eens makkelijk om te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Mascarpone toetje met aardbeien

Ingrediënten


  • 125 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 6 eetlepels aardbeiensaus of aardbeienjam
  • 8 (cocktail)kersen
  • bakje aardbeien
  • handvol frambozen
  • 4 speculoos koekjes

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • optioneel: sauspannetje
  • optioneel: staafmixer
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • lepel
  • 4 glaasjes

Mascarpone toetje met aardbeien Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mascarpone-toetje-met-aardbeien


Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt kant-en-klaar aardbeiensaus of aardbeienjam gebruiken of maak deze gemakkelijk zelf.

Maak de aardbeien schoon en plaats 100 gram in een klein sauspannetje als je de saus zelf wilt maken. Snijd de resterende aardbeien in stukjes.

Voeg 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels suiker toe aan het sauspannetje en kook de aardbeien enkele minuten tot ze volledig zacht zijn. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde aardbeiensaus.

Mascarpone toetje met aardbeien
Mascarpone toetje met aardbeien

Het mascarpone toetje met aardbeien afmaken – 10 minuten

Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer yoghurt-dikte. Roer er dan de mascarpone door tot een glad mengsel. Klop niet te lang, want dan zal de mascarpone vloeibaar worden.

Breng de luchtige mascarpone op smaak met ongeveer 6 eetlepels aardbeiensaus of eventueel aardbeienjam.

Maak laagjes in 4 glaasjes van het mascarpone mengsel, aardbeien en framboosjes en dan nogmaals mascarpone. Verkruimel er een speculoos of bastogne koekje over en garneer eventueel met cocktail kersen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Mascarpone toetje met aardbeien: Veel gestelde vragen

Welke koekjes zijn het lekkerste met aardbeien?

Aardbeien combineren met veel andere smaken, speculoos koekjes of bastogne koekjes zijn echter het lekkerste in combinatie met de romige mascarpone.

Kan ik de frambozen weglaten?

Je kunt eventueel iets meer aardbeien gebruiken en de frambozen volledig weglaten.

0 reacties op Mascarpone toetje met aardbeien

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.