Ohmydish.nl


Zelf aardbeienjam maken

Maak zelf aardbeienjam met maar 3 ingrediënten. Super makkelijk, heerlijk en je kunt het maken in minder dan een half uur. Heb jij ooit zelf jam gemaakt?

25 minuten 12 personen Ontbijt
Zelf aardbeienjam maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram aardbeien
  • 590 gram geleisuiker
  • 1/2e citroen (sap)
Zelf aardbeienjam maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • klein mesje
  • middelgrote pan
  • inmaak potten of weckpotten
  • grote lepel

Bereiden


25 minuten 12 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-aardbeienjam-maken


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. 

Om de jam lang goed te houden, is het belangrijk dat er geen bacteriën in de potten zitten. Deze kun je heel makkelijk steriliseren door de potten en deksels enkele minuten te koken in kokend water. Gebruik een tang om ze uit het water te halen en zet ze op de kop op een schone theedoek. Nu zijn ze klaar voor gebruik, afdrogen is niet nodig. 

Zelf aardbeienjam maken
Zelf aardbeienjam maken

Aardbeienjam afmaken -- 15 minuten

Snijd de aardbeien in stukjes en voeg deze samen met het sap van een halve citroen en de geleisuiker toe aan de middelgrote pan. Zet het vuur middelhoog en laat de aardbeien enkele minuten doorkoken. 

Let op, want het mengsel zal gaan borrelen en het is erg heet. Je kunt een vork gebruiken als je geen grote stukken aardbei in de jam wilt. Verdeel dan voorzichtig de hete jam in de schone potten. 

Plaats de (metalen) deksel erop en zet de potten op de kop op de theedoek. Laat ze afkoelen terwijl ze omgekeerd staan, op deze manier ontstaat er vacuum en zijn de potten jam heel erg lang houdbaar! Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
← Vorig recept
Rosbief wraps
Volgend recept →
Mini pruimen kruimeltaartjes

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.