Ohmydish.nl


Kalkoenfilet met gevulde champignon

Met honing gemarineerde kalkoenfilet met gevulde champignon met feta en bieslook. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.

1 uur 20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Kalkoenfilet met gevulde champignon

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kalkoenfilets
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook (staat maar 1 op de ingrediënten foto)
  • 1 lenteui
  • 2 grote champignons
  • Feta (kaas)
  • Handvol verse bieslook
  • Gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Honing
Kalkoenfilet met gevulde champignon ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven met grilfunctie + bakplaat
  • Citruszester
  • Middelgrote grilpan
  • 1 grote kom

Bereiden


1 uur 20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalkoenfilet-met-gevulde-champignon


Voorbereiding -- 40 minuten

Snijd de rode ui in blokjes. Snijd de lente-ui en teentjes knoflook fijn. Pers het sap uit een citroen met behulp van een citruspers. Je kunt ook je vingers gebruiken om het sap uit de citroen te krijgen.

Snijd de citroen dan door de helft en druk er met je vingers in terwijl je de citroenhelft in je handen draait. Giet het citroensap in de grote kom. Meng er olijfolie, honing, lente-ui, 1 teentje knoflook doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Maak de kalkoenfilets schoon en voeg deze in zijn geheel toe aan de grote kom. Bedek de kalkoenfilets met het mengsel en plaats deze in de koelkast om te marineren.

Laat de kalkoenfilet tenminste 30 minuten lang in de koelkast staan. Maak in de tussentijd de gevulde champignons. 

Gemarineerde kalkoenfilets
Gemarineerde kalkoenfilets

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Snijd de steeltjes van de grote champignons tot in het kapje af, en wrijf de champignons dan in met olijfolie.

Breng op smaak met peper en zout, plaats deze dan op de bakplaat. Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak de champignons 10 - 15 minuten lang in de oven zodra de oven de gewenste temperatuur heeft gekregen. 

Gevulde champignons op bakplaat
Gevulde champignons op bakplaat

De kalkoenfilet met gevulde champignon afmaken -- 40 minuten

Verhit de middelgrote grillpan, voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de resterende knoflook toe en fruit deze aan.

Haal de gemarineerde kalkoenfilets uit de koelkast en bak deze 5 - 10 minuten aan elke kant. Dit zal een mooi grillpatroon geven. 

Kalkoenfilet met gevulde champignon
Kalkoenfilet met gevulde champignon

Haal de champignons (als deze gaar zijn) uit de oven en verkruimel er feta overheen. Plaats de champignons onder de grill van de oven en bak dit 3 minuten lang.

Snijd in de tussentijd een tomaat en plaats een halve tomaat per bord. Plaats een kalkoenfilet op het bord met de champignon er naast.

Garneer met klein gesneden bieslook en gedroogde oregano. eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Pruimentaart

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.