Kalkoenfilet met gevulde champignon
😍 8 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Kalkoenfilet met gevulde champignon

Met honing gemarineerde kalkoenfilet met gevulde champignon met feta en bieslook. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.

40 minuten
2 personen
Kalkoenfilet met gevulde champignon ingrediënten

Recept kalkoenfilet met gevulde champignon

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept kalkoenfilet met gevulde champignon allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 11-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Snijd de rode ui in blokjes. Snijd de lente-ui en teentjes knoflook fijn. Pers het sap uit een citroen met behulp van een citruspers. Je kunt ook je vingers gebruiken om het sap uit de citroen te krijgen.

Snijd de citroen dan door de helft en druk er met je vingers in terwijl je de citroenhelft in je handen draait. Giet het citroensap in de grote kom. Meng er olijfolie, honing, lente-ui, 1 teentje knoflook doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Maak de kalkoenfilets schoon en voeg deze in zijn geheel toe aan de grote kom. Bedek de kalkoenfilets met het mengsel en plaats deze in de koelkast om te marineren.

Laat de kalkoenfilet tenminste 30 minuten lang in de koelkast staan. Maak in de tussentijd de gevulde champignons. 

Gemarineerde kalkoenfilets
Gemarineerde kalkoenfilets

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Snijd de steeltjes van de grote champignons tot in het kapje af, en wrijf de champignons dan in met olijfolie.

Breng op smaak met peper en zout, plaats deze dan op de bakplaat. Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak de champignons 10 - 15 minuten lang in de oven zodra de oven de gewenste temperatuur heeft gekregen. 

Gevulde champignons op bakplaat
Gevulde champignons op bakplaat

De kalkoenfilet met gevulde champignon afmaken – 40 minuten

Verhit de middelgrote grillpan, voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de resterende knoflook toe en fruit deze aan.

Haal de gemarineerde kalkoenfilets uit de koelkast en bak deze 5 - 10 minuten aan elke kant. Dit zal een mooi grillpatroon geven. 

Kalkoenfilet met gevulde champignon
Kalkoenfilet met gevulde champignon

Haal de champignons (als deze gaar zijn) uit de oven en verkruimel er feta overheen. Plaats de champignons onder de grill van de oven en bak dit 3 minuten lang.

Snijd in de tussentijd een tomaat en plaats een halve tomaat per bord. Plaats een kalkoenfilet op het bord met de champignon er naast.

Garneer met klein gesneden bieslook en gedroogde oregano. eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
526.59 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.91 g
15.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.72 g
15.60 g
Eiwitten
51.49 g
Vezels
4.99 g
Natrium
1192.91 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 kalkoenfilets 159.00 0.90 g - 2.10 g 0.45 g 33.90 g - 75.00 mg 1.50 mg 7.50 mg 45.00 mg 570.00 mg 375.00 mg - 1.35 mg - - 3.00 mg - 0.02 mg 0.09 mg 0.15 mg 1.20 mg 2.10 µg - - - -
0.5 rode ui 22.50 3.81 g 3.81 g 0.13 g 0.06 g 0.75 g 1.56 g 5.63 mg 0.31 mg 18.75 mg 6.25 mg 109.38 mg 26.25 mg 0.05 mg 0.50 mg - - 4.06 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 6.25 µg - - -
0.5 tomaat 11.88 1.81 g 1.81 g 0.13 g - 0.63 g 0.63 g 5.00 mg - 8.75 mg 6.25 mg 185.63 mg 16.25 mg 0.03 mg 0.06 mg - - 13.13 mg - 0.03 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.05 mg - 4.38 µg 0.31 mg 4.69 µg -
0.5 citroen 21.60 3.90 g 1.80 g 0.24 g - 0.30 g 1.32 g 1.20 mg 0.06 mg 6.00 mg 6.00 mg 90.00 mg 12.00 mg 0.03 mg 0.06 mg - - 27.00 mg - - 0.04 mg 0.01 mg 0.02 mg - 4.80 µg - - -
1 teentje knoflook 7.00 1.40 g 0.05 g 0.01 g - 0.30 g 0.10 g 0.20 mg 0.07 mg 8.50 mg 1.00 mg 30.00 mg 6.50 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.08 µg - 0.70 mg - - 0.01 mg - 0.02 mg - 0.20 µg - - -
0.5 lenteui 4.80 0.95 g 0.35 g 0.03 g - 0.27 g 0.39 g 2.40 mg 0.21 mg 10.80 mg 3.00 mg 41.40 mg 4.35 mg 0.02 mg 0.05 mg - 0.11 µg 2.70 mg - 87.75 mg 0.01 mg - 0.02 mg - 9.60 µg 0.09 mg 31.05 µg -
1 grote champignons 4.80 0.09 g 0.06 g - - 0.81 g 0.75 g 2.40 mg 0.36 mg 2.40 mg 3.30 mg 127.50 mg 37.50 mg 0.18 mg 0.12 mg - - 1.47 mg - - 0.03 mg 0.13 mg 0.02 mg - 9.00 µg - - -
feta melk 252.00 1.20 g - 21.50 g 15.00 g 14.20 g - 1100.00 mg 0.70 mg 430.00 mg - 620.00 mg 340.00 mg - 2.90 mg - - - - - 0.01 mg 0.30 mg - 0.30 µg - - - -
0.5 handvol verse bieslook 2.90 0.43 g - 0.03 g - 0.18 g 0.09 g 0.15 mg 0.10 mg 6.50 mg 1.50 mg 21.50 mg 3.75 mg - - - - 2.35 mg - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - - -
gedroogde oregano 3.71 0.50 g - 0.10 g 0.02 g 0.11 g 0.16 g 0.20 mg 0.50 mg 16.00 mg - 16.00 mg 2.00 mg - - - - - - 0.01 mg - - - - - - - -
olijfolie 4.06 - - 0.46 g 0.07 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
honing 32.34 7.93 g 7.89 g - - 0.04 g - 0.74 mg 0.14 mg 0.53 mg 0.21 mg 5.25 mg 2.10 mg 0.01 mg 0.06 mg - - 0.34 mg - - - - 0.01 mg - - - - -
    526.59 22.91 g 15.76 g 24.72 g 15.60 g 51.49 g 4.99 g 1192.91 mg 3.94 mg 515.73 mg 72.51 mg 1816.65 mg 825.70 mg 0.33 mg 5.15 mg 0.08 µg 0.11 µg 54.74 mg - 87.80 mg 0.24 mg 0.64 mg 1.42 mg 2.40 µg 34.23 µg 0.40 mg 35.74 µg -
0 reacties op "Kalkoenfilet met gevulde champignon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.