Met honing gemarineerde kalkoenfilet met gevulde champignon met feta en bieslook. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalkoenfilet-met-gevulde-champignon
Giet het citroensap in de grote kom. Meng er olijfolie, honing, lenteui, 1 teentje knoflook doorheen en breng op smaak met peper en zout. Maak de kalkoenfilets schoon en voeg deze in zijn geheel toe aan de grote kom. Bedek de kalkoenfilets met het mengsel en plaats deze in de koelkast om te marineren. Laat de kalkoenfilet tenminste 30 minuten lang in de koelkast staan. Maak in de tussentijd de gevulde champignons.
Gemarineerde kalkoenfilets
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Snijd de steeltjes van de grote champignons tot in het kapje af, en wrijf de champignons dan in met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, plaats deze dan op de bakplaat. Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak de champignons 10 - 15 minuten lang in de oven zodra de oven de gewenste temperatuur heeft gekregen.
Gevulde champignons op bakplaat
Kalkoenfilet met gevulde champignon
Haal de champignons (als deze gaar zijn) uit de oven en verkruimel er feta overheen. Plaats de champignons onder de grill van de oven en bak dit 3 minuten lang. Snijd in de tussentijd een tomaat en verdeel de helft van een tomaat over 2 borden. Plaats een kalkoenfilet op het bord met de champignon er naast. Garneer met klein gesneden bieslook en gedroogde oregano. eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.