Met honing gemarineerde kalkoenfilet met gevulde champignon met feta en bieslook. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 11-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de rode ui in blokjes. Snijd de lente-ui en teentjes knoflook fijn. Pers het sap uit een citroen met behulp van een citruspers. Je kunt ook je vingers gebruiken om het sap uit de citroen te krijgen.
Snijd de citroen dan door de helft en druk er met je vingers in terwijl je de citroenhelft in je handen draait. Giet het citroensap in de grote kom. Meng er olijfolie, honing, lente-ui, 1 teentje knoflook doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Maak de kalkoenfilets schoon en voeg deze in zijn geheel toe aan de grote kom. Bedek de kalkoenfilets met het mengsel en plaats deze in de koelkast om te marineren.
Laat de kalkoenfilet tenminste 30 minuten lang in de koelkast staan. Maak in de tussentijd de gevulde champignons.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Snijd de steeltjes van de grote champignons tot in het kapje af, en wrijf de champignons dan in met olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout, plaats deze dan op de bakplaat. Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak de champignons 10 - 15 minuten lang in de oven zodra de oven de gewenste temperatuur heeft gekregen.
Verhit de middelgrote grillpan, voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de resterende knoflook toe en fruit deze aan.
Haal de gemarineerde kalkoenfilets uit de koelkast en bak deze 5 - 10 minuten aan elke kant. Dit zal een mooi grillpatroon geven.
Haal de champignons (als deze gaar zijn) uit de oven en verkruimel er feta overheen. Plaats de champignons onder de grill van de oven en bak dit 3 minuten lang.
Snijd in de tussentijd een tomaat en plaats een halve tomaat per bord. Plaats een kalkoenfilet op het bord met de champignon er naast.
Garneer met klein gesneden bieslook en gedroogde oregano. eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.