Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Kalkoenfilet met gevulde champignon

Met honing gemarineerde kalkoenfilet met gevulde champignon met feta en bieslook. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.

Kalkoenfilet met gevulde champignon
1 uur 20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Kalkoenfilet met gevulde champignon

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kalkoenfilets
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook (staat maar 1 op de ingrediënten foto)
  • 1 lenteui
  • 2 grote champignons
  • Feta (kaas)
  • Handvol verse bieslook
  • Gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Honing
Kalkoenfilet met gevulde champignon
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Ovne met grilfunctie + bakplaat
  • Citruszester
  • Middelgrote grilpan
  • 1 grote kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalkoenfilet-met-gevulde-champignon


Voorbereiding -- 40 minuten

Snijd de rode ui in blokjes. Snijd de lenteui en teentjes knoflook fijn. Pers het sap uit een citroen met behulp van een citruspers. Je kunt ook je vingers gebruiken om het sap uit de citroen te krijgen. Snijd de citroen dan door de helft en druk er met je vingers in terwijl je de citroenhelft in je handen draait.

Giet het citroensap in de grote kom. Meng er olijfolie, honing, lenteui, 1 teentje knoflook doorheen en breng op smaak met peper en zout. Maak de kalkoenfilets schoon en voeg deze in zijn geheel toe aan de grote kom. Bedek de kalkoenfilets met het mengsel en plaats deze in de koelkast om te marineren. Laat de kalkoenfilet tenminste 30 minuten lang in de koelkast staan. Maak in de tussentijd de gevulde champignons.

Gemarineerde kalkoenfilets Gemarineerde kalkoenfilets

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Snijd de steeltjes van de grote champignons tot in het kapje af, en wrijf de champignons dan in met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, plaats deze dan op de bakplaat. Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak de champignons 10 - 15 minuten lang in de oven zodra de oven de gewenste temperatuur heeft gekregen.

Gevulde champignons op bakplaat Gevulde champignons op bakplaat

De kalkoenfilet met gevulde champignon afmaken -- 40 minuten

Verhit de middelgrote grillpan, voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de resterende knoflook toe en fruit deze aan. Haal de gemarineerde kalkoenfilets uit de oven en bak deze 5 - 10 minuten aan elke kant. Dit zal een mooi grillpatroon geven.

Kalkoenfilet met gevulde champignon Kalkoenfilet met gevulde champignon

Haal de champignons (als deze gaar zijn) uit de oven en verkruimel er feta overheen. Plaats de champignons onder de grill van de oven en bak dit 3 minuten lang. Snijd in de tussentijd een tomaat en verdeel de helft van een tomaat over 2 borden. Plaats een kalkoenfilet op het bord met de champignon er naast. Garneer met klein gesneden bieslook en gedroogde oregano. eet smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pruimentaart

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!