Ohmydish.nl


Reacties op Karamelijs

Zijdezacht en heerlijk karamelijs. Dit recept heeft maar een aantal ingrediƫnten nodig, klaar in een half uur + wachttijd.

Inge plaatste op 03-08-2020 om 17:28:06
Gravatar van Inge Het recept is echt heel lekker, maar karamel maken in een kleinpannetje en daarna de karamel bij de melk en room gieten, is vragen om problemen. Grotere pan nemen, melk en room ondertussen verwarmen en dan hƩƩel voorzichtig bij de karamel gieten. Het gaat enorm borrelen en bruisen en heeft ruimte nodig. Als de melk een room warm zijn heb je daar minder last van.
Ohmydish plaatste op 03-08-2020 om 18:47:54
Gravatar van Ohmydish Dankje! Ik denk dat je het recept niet helemaal goed hebt gelezen. De melk en room worden namelijk verwarmd in een middelgrote pan. De karamel is gemaakt met maar 6 eetlepels suiker, dus een grotere pan nemen voor het maken van dat beetje karamel is echt niet nodig. Aangezien je de karamel toevoegt aan de warme melk en room, borrelt er juist helemaal niets, dus helemaal geen probleem. Fijne avond :)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.