Frambozen cheesecake

(36)

Een no-bake cheesecake zonder gelatine, net iets minder stijf daardoor maar juist extra romig van smaak. Deze frambozen cheesecake is makkelijk te maken en snel klaar.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Frambozen cheesecake

Ingrediënten


  • 600 gram naturel roomkaas
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram poedersuiker + extra
  • 1 citroen
  • 2 bakjes verse frambozen
  • 1 pak droge koekjes zoals Maria koekjes
  • 60 gram roomboter

Kookgerei nodig


  • blender, keukenmachine of deegroller
  • kleine sauspan
  • springvorm (24 cm)
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Frambozen cheesecake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frambozen-cheesecake


Voorbereiding – 10 minuten

Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender, keukenmachine of deegroller doen. Als je dit met een deegroller doet, kun je de koekjes het beste in een goed afgesloten zak doen. 

Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels op de bodem. 

Frambozen cheesecake
Frambozen cheesecake

Frambozen cheesecake afmaken – 15 minuten + wachttijd

Meng roomkaas samen met Griekse yoghurt en poedersuiker. Rasp dan de schil van de citroen en pers het sap eruit.

Roer de rasp en het sap door het roomkaas mengsel samen met de helft van de frambozen. 

Verdeel het roomkaas mengsel over de koekjes bodem en zet de cheesecake dan minimaal 2 uur in de koelkast. 

Maak de cheesecake af door het tweede bakje frambozen erover te verdelen en bestrooi met poedersuiker. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023


Waardeer dit recept!
36 stemmen

0 reacties op Frambozen cheesecake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.