Deze geweldige broccoli en rundvlees hamburger vullen goed, dat maakt ze ideaal als avondmaaltijd. In principe zijn het 2 soorten burgers op 1 broodje, wow!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-07-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-06-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broccoli-en-rundvlees-hamburger
Schil de aardappel en snijd in stukken. Kook de broccoli en aardappel gaar, hoe kleiner de stukken hoe sneller ze klaar zullen zijn.
Je kunt dit makkelijk controleren met een vork. Giet de aardappel en broccoli af en pureer ze met de keukenmachine.
Pureer kort tot er geen klontjes meer zijn en voeg het paneermeel en ei toe tot het stevig genoeg is om er hamburgers van te maken met je handen.
Breng op smaak met peper en zout en maak er platte hamburgers van. Leg deze op een bord of bakpapier en laat opstijven in de koelkast voor ongeveer 20 minuten.
Meng mosterd en mayonaise samen voor een hele simpele, maar lekkere saus.
Snijd de broodjes doormidden en besmeer de bovenkant met saus. Verdeel de sla over de onderkant. Verhit een grillpan tot heet en besmeer de hamburgers met een klein beetje olijfolie.
Grill de hamburgers ongeveer 3 minuten aan elke kant, of tot het grill patroon zichtbaar is. Verhit ondertussen olijfolie in een kleine koekenpan en bak de dunne broccoli burgers tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Plaats de broccoli burgers op de sla, dan de rundvlees burgers, eventueel jalapeño schijfjes en vergeet natuurlijk de bovenkant van de broodjes niet. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-07-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-06-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.