Ohmydish.nl


Clafoutis - kersengebak

Clafoutis is een klassiek Frans kersengebak, het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Maar afgekoeld ook nog steeds érg lekker.

Clafoutis - kersengebak
1 uur 8 personen Taart en cake
Clafoutis - kersengebak

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 gram kersen
  • 100 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • snuf zout
  • 25 gram roomboter
  • 250 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
Clafoutis - kersengebak ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kersenontpitter
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • oven
  • kleine sauspan
  • elektrische mixer

Bereiden

1 uur 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/clafoutis-kersengebak


Voorbereiding -- 15 minuten

Was en ontpit de kersen, als je een grotere kersen gebruikt kun je eventueel ook een mesje gebruiken i.p.v. ontpitter. Vet een taartvorm in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng bloem samen met bakpoeder en een snuf zout. Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en zet opzij.

Meng 4 eieren samen met suiker en vanille suiker enkele minuten in een elektrische mixer. Voeg langzaam de melk toe en hierna ook de bloem, bakpoeder en snuf zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is.

Clafoutis - kersengebak Clafoutis - kersengebak

Clafoutis - kersengebak afmaken -- 45 minuten

Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm. Verdeel de kersen over het beslag en bak de clafoutis gaar in ongeveer 45 minuten. Serveer bij voorkeur terwijl het kersengebak nog een beetje warm is. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.