Clafoutis - kersengebak

(10)

Clafoutis is een klassiek Frans kersengebak, het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Maar afgekoeld ook nog steeds érg lekker.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Clafoutis - kersengebak

Ingrediënten


  • 750 gram kersen
  • 100 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • snuf zout
  • 25 gram roomboter
  • 250 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
Clafoutis - kersengebak Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • kersenontpitter
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • oven
  • kleine sauspan
  • elektrische mixer

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/clafoutis-kersengebak


Voorbereiding – 15 minuten

Was en ontpit de kersen, als je een grotere kersen gebruikt kun je eventueel ook een mesje gebruiken i.p.v. ontpitter. Vet een taartvorm in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Meng bloem samen met bakpoeder en een snuf zout. Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en zet opzij. Meng 4 eieren samen met suiker en vanille suiker enkele minuten in een elektrische mixer.

Voeg langzaam de melk toe en hierna ook de bloem, bakpoeder en snuf zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is. 

Clafoutis - kersengebak
Clafoutis - kersengebak

Clafoutis - kersengebak afmaken – 45 minuten

Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm. Verdeel de kersen over het beslag en bak de clafoutis gaar in ongeveer 45 minuten.

Serveer bij voorkeur terwijl het kersengebak nog een beetje warm is. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Clafoutis - kersengebak

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.