Clafoutis - kersengebak
😍 11 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Clafoutis - kersengebak vegetarisch

Clafoutis is een klassiek Frans kersengebak, het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Maar afgekoeld ook nog steeds érg lekker.

1 uur
8 personen
Clafoutis - kersengebak ingrediënten

Recept clafoutis - kersengebak

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept clafoutis - kersengebak allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Was en ontpit de kersen, als je een grotere kersen gebruikt kun je eventueel ook een mesje gebruiken i.p.v. ontpitter. Vet een taartvorm in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Meng bloem samen met bakpoeder en een snuf zout. Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en zet opzij. Meng 4 eieren samen met suiker en vanille suiker enkele minuten in een elektrische mixer.

Voeg langzaam de melk toe en hierna ook de bloem, bakpoeder en snuf zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is. 

Clafoutis - kersengebak
Clafoutis - kersengebak

Clafoutis - kersengebak afmaken – 45 minuten

Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm. Verdeel de kersen over het beslag en bak de clafoutis gaar in ongeveer 45 minuten.

Serveer bij voorkeur terwijl het kersengebak nog een beetje warm is. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
248.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.22 g
28.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.92 g
3.12 g
Eiwitten
6.82 g
Vezels
1.76 g
Natrium
100.34 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
93.75 gram kersen 50.63 11.25 g 10.78 g 0.09 g - 0.47 g 1.41 g - 0.38 mg 9.38 mg 9.38 mg 225.00 mg 28.13 mg 0.09 mg 0.09 mg - - 4.69 mg - 0.01 mg 0.02 mg 0.02 mg 0.03 mg - 3.75 µg - - -
12.5 gram bloem gluten 45.50 8.73 g 0.19 g 0.19 g 0.03 g 1.43 g 0.35 g 0.25 mg 0.13 mg 2.50 mg 2.50 mg 22.50 mg 12.50 mg 0.04 mg 0.14 mg - - - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.04 mg - 4.38 µg - - -
0.06 zakje bakpoeder 0.83 0.21 g - - - - - 0.18 mg - - - 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 eieren ei 43.20 0.33 g 0.06 g 3.00 g 0.75 g 3.75 g - 36.00 mg 0.54 mg 15.00 mg 3.00 mg 39.00 mg 54.00 mg 0.02 mg 0.39 mg 10.50 µg 9.21 µg - 0.54 mg 0.06 mg 0.03 mg 0.09 mg 0.05 mg 0.69 µg 18.00 µg 0.33 mg 0.08 µg -
15.63 gram suiker 62.81 15.47 g 15.47 g - - - - - 0.02 mg - 0.31 mg 0.63 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.13 snuf zout - - - - - - - 50.00 mg - 0.01 mg 0.36 mg 0.01 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
3.13 gram roomboter melk 22.97 0.02 g 0.02 g 2.58 g 1.69 g 0.02 g - 0.16 mg - 0.41 mg 0.06 mg 0.47 mg 0.63 mg - - - - - 0.04 mg 0.03 mg - - - - - - - -
31.25 ml volle melk melk 19.38 1.34 g 1.34 g 1.06 g 0.66 g 1.16 g - 13.75 mg - 37.50 mg 3.13 mg 50.00 mg 30.94 mg - 0.16 mg - - 0.63 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.01 mg 0.13 µg 1.25 µg - - -
0.13 zakje vanillesuiker 3.50 0.88 g 0.88 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    248.82 38.22 g 28.74 g 6.92 g 3.12 g 6.82 g 1.76 g 100.34 mg 1.06 mg 64.79 mg 18.74 mg 337.65 mg 126.19 mg 0.16 mg 0.78 mg 10.50 µg 9.21 µg 5.31 mg 0.61 mg 0.11 mg 0.07 mg 0.18 mg 0.12 mg 0.82 µg 27.38 µg 0.33 mg 0.08 µg -
0 reacties op "Clafoutis - kersengebak"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.