Pasta met olijven en artisjok

(1)

Deze snelle pasta met olijven en artisjok staat binnen 20 minuten op tafel. Gebruik olijven naar keuze en eventueel extra olijven tapenade. Zonder spekjes is het een heerlijke vegetarische pasta.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met olijven en artisjok

Ingrediënten


  • 250 gram fusilli of andere pasta naar keuze
  • 200 gram spekjes
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 1 blik tomaten(stukjes)
  • 1 blik zwarte olijven (ongeveer 200 gram)
  • 1 blik groene olijven (ongeveer 200 gram)
  • optioneel: 100 gram zwarte olijven tapenade
  • 1 blik artisjok harten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • grote handvol geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Pasta met olijven en artisjok Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-olijven-en-artisjok


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Kook hierin de pasta al dente (beetgaar), de exacte kooktijd is afhankelijk van de type pasta die je gebruikt.

Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de rode ui in halve ringen en de knoflooktenen fijn. Laat de artisjok harten uitlekken en snijd deze in kleinere stukken. 

Pasta met olijven en artisjok
Pasta met olijven en artisjok

De pasta met olijven en artisjok afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes in een grote bakpan voor enkele minuten.

Voeg dan de rode ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg hier de zwarte en groene olijven, tomaten, zwarte olijven tapenade en artisjok harten aan toe.

Laat de saus enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en besprenkel deze met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen.

Zodra de saus klaar is, kun je de pasta door de saus roeren of serveer apart.

Serveer met geraspte kaas en eventueel een groene salade, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Pasta met olijven en artisjok

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.