Een simpele uientaart is heerlijk met een kopje soep, of tijdens de lunch. Gekarameliseerde uien met een vleugje tijm, knapperig bladerdeeg en kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de uien en snijd deze in halve dunne ringen. Verhit een klontje boter in een middelgrote pan en fruit hierin de uien samen met een takje verse tijm ongeveer 10 minuten op middellaag vuur.
De uien zijn goed als ze glazig beginnen te worden. Voeg dan een eetlepel suiker toe en karameliseer de uien nog enkele minuten. Voeg een halve theelepel zwarte peper en zout naar smaak toe aan de uien.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Plaats de rechthoekige plak bladerdeeg op de bakplaat en vouw de zijkanten een beetje naar binnen om een rand te maken. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verwijder de tijm uit de uien en verdeel de uien over het bladerdeeg. Verdeel een beetje geraspte kaas over de uien en leg her en der een nieuw takje tijm.
Bak de uientaart mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Ik kan geen rechthoekig bladerdeeg vinden, wat nu?
Je kunt ook kleine vierkante bladerdeeg vellen aan elkaar plakken met een beetje water. Als je alleen ronde vellen kunt vinden, kun je ook een ronde uientaart maken.
Kan ik de kaas weglaten bij de uientaart?
Deze uientaart is ook erg lekker zonder een laagje kaas.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.