Dit broodje pulled pork wordt gemaakt in de slowcooker en zit boordevol smaken. Voeg heel gemakkelijk alles bij elkaar, en wachten maar!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 29-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats de varkensfricandeau in de slowcooker. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Meng de knoflook en alle andere ingrediënten (behalve de broodjes natuurlijk!) in een grote kom.
Meng goed tot een gladde saus is ontstaan. Schenk de saus over de varkensfricandeau.
Het lijkt een lange bereidingstijd, maar je hoeft hier niets voor te doen. De slowcooker doet al het werk, handig toch! Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat het vlees garen in 4,5 tot 5 uur.
Als het klaar is, valt het vlees letterlijk uit elkaar. Je kunt het dan heel makkelijk met 2 vorken uit elkaar trekken. Plaats het vlees in een grote kom en giet de overgebleven saus eroverheen.
Meng goed, dit zal de pulled pork extra lekker maken. Mocht je overgebleven saus teveel vocht bevatten, afhankelijk van het vlees dat je hebt gebruikt, kun je het nog even inkoken in een klein pannetje.
Breng de pulled pork en saus eventueel nog op smaak met meer peper en zout en serveer op de broodjes naar keuze.
Geniet van dit lekkere broodje pulled pork uit de slowcooker!
Kan ik de pulled pork zonder slowcooker maken?
Gebruik in plaats van een slowcooker een braadpan met een dikke bodem. Plaats de deksel op de pan en stel het vuur of de hitte in op een zo laag mogelijke stand. Roer zo nu en dan door het vlees om te voorkomen dat het aan de onderkant van de pan gaat plakken.
Wat eet je bij een broodje pulled pork?
Een frisse en knapperige groene salade, frietjes of bijvoorbeeld Amerikaanse coleslaw zijn lekker bij het vettige vlees.
Hoeveel gram pulled pork per persoon?
Afhankelijk van de grootte van het broodje kun je tussen de 100 en 150 gram pulled pork per persoon serveren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.