Een ontzettend smaakvolle courgette lasagne met de lekkerste béchamelsaus, tomatensaus en lasagnevellen van gegrilde courgette.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de courgettes en takjes tijm. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd deze in lange plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dun, maar ook niet te dik zijn. Dit kun je gemakkelijk met een mandoline of snijmachine doen maar kan ook prima met een koksmes.
Maak de béchamelsaus en zet deze opzij. Je kunt eventueel ook kant-en-klare saus gebruiken.
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan het gehakt enkele minuten mee samen met de takjes tijm. Bak de tomatenpuree nog enkele minuten mee en schenk er dan de tomatenblokjes en een scheutje water bij. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen een grill pan op hoog vuur en besprenkel de plakken courgette met olijfolie. Grill de plakken courgette aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar wordt. Bestrooi de gegrilde plakken erna meteen met peper en zout.
Verwijder de takjes tijm van de tomatensaus en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Begin met het opbouwen van de lasagne met een dun laagje tomatensaus. Leg hier gegrilde plakken courgette op en daarop een laagje béchamelsaus. Dan weer tomatensaus, courgette en béchamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laagje béchamelsaus.
Maak de lasagne af met een laagje geraspte kaas en bak deze vervolgens gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.