Courgette lasagne
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Courgette lasagne

Een ontzettend smaakvolle courgette lasagne met de lekkerste béchamelsaus, tomatensaus en lasagnevellen van gegrilde courgette.

1 uur 20 minuten
4 personen
Courgette lasagne ingrediënten

Recept courgette lasagne

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 12-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de courgettes en takjes tijm. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd deze in lange plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dun, maar ook niet te dik zijn. Dit kun je gemakkelijk met een mandoline of snijmachine doen maar kan ook prima met een koksmes.

Maak de béchamelsaus en zet deze opzij. Je kunt eventueel ook kant-en-klare saus gebruiken. 

Courgette lasagne
Courgette lasagne

Courgette lasagne afmaken – 1 uur

Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan het gehakt enkele minuten mee samen met de takjes tijm. Bak de tomatenpuree nog enkele minuten mee en schenk er dan de tomatenblokjes en een scheutje water bij. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus zachtjes pruttelen.

Verhit ondertussen een grill pan op hoog vuur en besprenkel de plakken courgette met olijfolie. Grill de plakken courgette aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar wordt. Bestrooi de gegrilde plakken erna meteen met peper en zout.

Verwijder de takjes tijm van de tomatensaus en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Begin met het opbouwen van de lasagne met een dun laagje tomatensaus. Leg hier gegrilde plakken courgette op en daarop een laagje béchamelsaus. Dan weer tomatensaus, courgette en béchamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laagje béchamelsaus.

Maak de lasagne af met een laagje geraspte kaas en bak deze vervolgens gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
341.38 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.03 g
15.11 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.1 g
9.25 g
Eiwitten
25.59 g
Vezels
5.2 g
Natrium
646.17 mg
Mineralen
Ijzer
6.09 mg
Calcium
296.55 mg
Magnesium
67.16 mg
Kalium
67.16 mg
Fosfor
358.54 mg
Koper
0.5 mg
Zink
5.88 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
75.6 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
3.71 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.59 mg
Vitamine B12
0.41 µg
Foliumzuur
83.82 µg
Vitamine E
0.58 mg
Vitamine K
10.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Courgette lasagne"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.