Een ontzettend smaakvolle courgette lasagne met de lekkerste béchamelsaus, tomatensaus en lasagnevellen van gegrilde courgette.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgette-lasagne
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de courgettes en takjes tijm. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd deze in lange plakken. Zorg ervoor dat de plakken niet te dun, maar ook niet te dik zijn. Dit kun je gemakkelijk met een mandoline of snijmachine doen maar kan ook prima met een koksmes.
Maak de béchamelsaus en zet deze opzij. Je kunt eventueel ook kant-en-klare saus gebruiken.
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan het gehakt enkele minuten mee samen met de takjes tijm. Bak de tomatenpuree nog enkele minuten mee en schenk er dan de tomatenblokjes en een scheutje water bij. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen een grill pan op hoog vuur en besprenkel de plakken courgette met olijfolie. Grill de plakken courgette aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar wordt. Bestrooi de gegrilde plakken erna meteen met peper en zout.
Verwijder de takjes tijm van de tomatensaus en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Begin met het opbouwen van de lasagne met een dun laagje tomatensaus. Leg hier gegrilde plakken courgette op en daarop een laagje béchamelsaus. Dan weer tomatensaus, courgette en béchamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laagje béchamelsaus.
Maak de lasagne af met een laagje geraspte kaas en bak deze vervolgens gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.