Een makkelijke maaltijd is altijd fijn voor doordeweeks. Deze macaroni met chorizo en tomaat staat binnen 20 minuten op tafel.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/macaroni-met-chorizo-en-tomaat
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Kook hierin de macaroni al dente (beetgaar). Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in niet al te grote stukken.
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten.
Als je gehakt gebruikt, voeg je dit ook toe. Voeg dan ook de chorizo, champignons en wortelplakjes toe.
Bak het nog enkele minuten en schenk er dan scheut rode wijn bij en na enkele minuten ook de passata samen met maïs en zwarte olijven.
Laat het enkele minuten zachtjes pruttelen. Voeg als laatste pas de cherry tomaatjes toe zodat deze een beetje stevig blijven in de saus.
Breng op smaak met peper en zout. Giet de macaroni af en roer deze door de saus, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.