Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs-pesto zijn verrassend lekker. Probeer eens iets anders want radijs en kalkoen combineren perfect.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeegpakketjes-met-kalkoen-en-radijs-pesto
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de bosuien in stukjes en zet aan de kant. Haal de kalkoenfilets uit het water met de schuimspaan en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak de snijbonen ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kalkoen toe en na een paar minuten ook de bosuien. Draai het vuur uit en laat het afkoelen.
Nu kunnen we ondertussen de radijs pesto maken. Was hiervoor de radijs en de blaadjes goed onder stromend koud water. Snijd deze vervolgens grof en voeg toe aan de blender samen met de walnoten. Voeg ongeveer 2 eetlepels olijfolie en de geraspte kaas toe en meng tot een glad mengsel is ontstaan. Als de pesto nog te droog is, kun je meer olijfolie toevoegen. Breng op smaak met peper en zout en meng met het kalkoen mengsel. Breng de kalkoen vulling hierna nogmaals op smaak indien nodig.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto
Klop een ei los met een beetje water en besmeer hiermee de filodeegpakketjes. Bak ze vervolgens in de oven voor ongeveer 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.