Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto

(3)

Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs-pesto zijn verrassend lekker. Probeer eens iets anders want radijs en kalkoen combineren perfect.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto

Ingrediënten


  • 8 filo deeg vellen
  • 2 kalkoen filets
  • kleine handvol snijbonen
  • 2 bosuien
  • 5 radijsjes met blaadjes
  • ongeveer 4 hele walnoten
  • kleine handvol geraspte Grana Padano
  • 1 ei
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • boter

Kookgerei nodig


  • Oven
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • middelgrote kom
  • middelgrote bakpan
  • siliconen kwast
  • kleine blender

Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeegpakketjes-met-kalkoen-en-radijs-pesto


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. 

Maak de kalkoen filets schoon als dit nodig is en kook ze ongeveer 10 minuten in het kokende water.

Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de bosuien in stukjes en zet aan de kant.

Haal de kalkoenfilets uit het water met de schuimspaan en snijd deze in kleine stukjes.

Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak de snijbonen ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg dan de kalkoen toe en na een paar minuten ook de bosuien. Draai het vuur uit en laat het afkoelen.

Radijs pesto maken

Maak in de tussentijd de radijs pesto. Was hiervoor de radijs en de blaadjes goed onder stromend koud water.

Snijd deze vervolgens grof en voeg toe aan de blender samen met de walnoten.

Voeg ongeveer 2 eetlepels olijfolie en de geraspte kaas toe en meng tot een glad mengsel is ontstaan. Tip: als de pesto nog te droog is, kun je meer olijfolie toevoegen.

Breng op smaak met peper en zout en meng met het kalkoen mengsel.

Breng de kalkoen vulling hierna nogmaals op smaak indien nodig.

Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto
Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto

Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto afmaken – 20 minuten

Smelt de boter en besmeer alle filo deeg vellen hiermee met behulp van een siliconen kwast.

Plak 2 vellen op elkaar. We gaan 4 pakketjes maken, verdeel de vulling dus over de filodeeg vellen.

Maak de pakketjes dicht, dit zal makkelijk gaan omdat de bovenkant besmeerd is met boter.

Klop een ei los met een beetje water en besmeer hiermee de filodeegpakketjes.

Bak ze vervolgens in de oven voor ongeveer 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs pesto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.