Filodeegpakketjes met kalkoen en radijs-pesto zijn verrassend lekker. Probeer eens iets anders want radijs en kalkoen combineren perfect.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Maak de kalkoen filets schoon als dit nodig is en kook ze ongeveer 10 minuten in het kokende water.
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de bosuien in stukjes en zet aan de kant.
Haal de kalkoenfilets uit het water met de schuimspaan en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak de snijbonen ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de kalkoen toe en na een paar minuten ook de bosuien. Draai het vuur uit en laat het afkoelen.
Maak in de tussentijd de radijs pesto. Was hiervoor de radijs en de blaadjes goed onder stromend koud water.
Snijd deze vervolgens grof en voeg toe aan de blender samen met de walnoten.
Voeg ongeveer 2 eetlepels olijfolie en de geraspte kaas toe en meng tot een glad mengsel is ontstaan. Tip: als de pesto nog te droog is, kun je meer olijfolie toevoegen.
Breng op smaak met peper en zout en meng met het kalkoen mengsel.
Breng de kalkoen vulling hierna nogmaals op smaak indien nodig.
Smelt de boter en besmeer alle filo deeg vellen hiermee met behulp van een siliconen kwast.
Plak 2 vellen op elkaar. We gaan 4 pakketjes maken, verdeel de vulling dus over de filodeeg vellen.
Maak de pakketjes dicht, dit zal makkelijk gaan omdat de bovenkant besmeerd is met boter.
Klop een ei los met een beetje water en besmeer hiermee de filodeegpakketjes.
Bak ze vervolgens in de oven voor ongeveer 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.