Ohmydish.nl


Vegetarische filodeeg taart met broccoli

Een heerlijke krokante vegetarische filodeeg taart met broccoli die binnen een uur op tafel staat. Met 2 soorten kaas en pesto.

Vegetarische filodeeg taart met broccoli
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Vegetarische filodeeg taart met broccoli

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 plakken filodeeg
  • flinke klont boter
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 600 gram broccoli
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 3 eetlepels rode pesto
  • peper en zout naar smaak
  • handvol geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • kleine handvol amandelschaafsel
Vegetarische filodeeg taart met broccoli ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • garde
  • kleine sauspan of magnetron
  • grote bakpan
  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-filodeeg-taart-met-broccoli


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes. Meng de eieren samen met de room en rode pesto en breng op smaak met peper en zout. 

Smelt boter in een kleine sauspan of in de magnetron. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de broccoli roosjes toe en bak deze nog enkele minuten mee. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de vorm in met boter. 

Vegetarische filodeeg taart met broccoli
Vegetarische filodeeg taart met broccoli

Vegetarische filodeeg taart met broccoli -- 40 minuten

Besmeer een vel filodeeg met gesmolten boter en bekleed hier de taartvorm mee. Besmeer een tweede vel filodeeg met boter en voeg deze ook toe aan de taartvorm. Herhaal voor de resterende vellen filodeeg en draai ze steeds een kwartslag zodat de zijkanten van de taartvorm volledig worden bedekt. 

Verdeel de broccoli, ui en knoflook over de bodem en schenk hier dan het roommengsel overheen. Verdeel hier geraspte kaas en de mozzarella in stukken overheen. 

Maak af met amandelschaafsel en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot het deeg en de kaas mooi goudbruin zijn en het roommengsel stevig is geworden. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Spaghetti met tonijn
Volgend recept →
Zapiekanka

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.