Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij

Een overheerlijke ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij. Heerlijk als het buiten koud is en boordevol groenten, kruiden en bovenal smaakvol!

1 uur 10 minuten
4 personen
Recept ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij
Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Snijd de spitskool fijn, dit kun je het makkelijkste doen met een mandoline, snijmachine of koksmes. Hoe fijner je deze zult snijder, hoe sneller de spitskool gaar zal zijn. 

Verhit een klont boter in een braadpan en bak hierin de spitskool ongeveer 10 minuten. Roer deze regelmatig door en voeg de steranijs en kruidnagels toe. 

Schenk een laagje water erbij, plaats de deksel op de pan en laat deze ongeveer 20 minuten langer garen. Haal dan de deksel van de pan en bak deze nog langer tot het vocht is verdampt. 

Breng de spitskool op smaak met peper en zout en verwijder de kruidnagels en steranijs. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Schil dan ook de knolselderij, was deze en snijd deze grof. Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de knolselderij tot deze zacht is geworden. 

Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij
Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij

Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij afmaken – 40 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflooktenen. Bak dan ook het gehakt rul en breng het op smaak met kerrie, mosterd, peper en zout. 

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Begin in de ovenschaal met een laag gehakt en verdeel dan de spitskool. 

Stamp de knolselderij tot puree met een stamper, vork of fijne zeef en roer er een scheut melk doorheen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en verdeel over de ovenschaal. 

Maak af met geraspte kaas en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin over. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.