Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij

Een overheerlijke ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij. Heerlijk als het buiten koud is en boordevol groenten, kruiden en bovenal smaakvol!

1 uur 10 minuten
4 personen
Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij ingrediënten

Recept ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Snijd de spitskool fijn, dit kun je het makkelijkste doen met een mandoline, snijmachine of koksmes. Hoe fijner je deze zult snijder, hoe sneller de spitskool gaar zal zijn. 

Verhit een klont boter in een braadpan en bak hierin de spitskool ongeveer 10 minuten. Roer deze regelmatig door en voeg de steranijs en kruidnagels toe. 

Schenk een laagje water erbij, plaats de deksel op de pan en laat deze ongeveer 20 minuten langer garen. Haal dan de deksel van de pan en bak deze nog langer tot het vocht is verdampt. 

Breng de spitskool op smaak met peper en zout en verwijder de kruidnagels en steranijs. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Schil dan ook de knolselderij, was deze en snijd deze grof. Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de knolselderij tot deze zacht is geworden. 

Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij
Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij

Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij afmaken – 40 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflooktenen. Bak dan ook het gehakt rul en breng het op smaak met kerrie, mosterd, peper en zout. 

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Begin in de ovenschaal met een laag gehakt en verdeel dan de spitskool. 

Stamp de knolselderij tot puree met een stamper, vork of fijne zeef en roer er een scheut melk doorheen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en verdeel over de ovenschaal. 

Maak af met geraspte kaas en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin over. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
476.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.34 g
5.79 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.6 g
16.25 g
Eiwitten
36.94 g
Vezels
7.19 g
Natrium
745.85 mg
Mineralen
Ijzer
2.63 mg
Calcium
419.92 mg
Magnesium
65.22 mg
Kalium
65.22 mg
Fosfor
515.54 mg
Koper
0.44 mg
Zink
7.99 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
84.93 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.49 mg
Vitamine B12
0.58 µg
Foliumzuur
59.99 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.