Een overheerlijke ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij. Heerlijk als het buiten koud is en boordevol groenten, kruiden en bovenal smaakvol!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovenschotel-met-spitskool-gehakt-en-knolselderij
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil dan ook de knolselderij, was deze en snijd deze grof. Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de knolselderij tot deze zacht is geworden.
Ovenschotel met spitskool, gehakt en knolselderij
Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Begin in de ovenschaal met een laag gehakt en verdeel dan de spitskool. Stamp de knolselderij tot puree met een stamper, vork of fijne zeef en roer er een scheut melk doorheen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en verdeel over de ovenschaal.
Maak af met geraspte kaas en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin over. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.