Ohmydish.nl


Wijn

 

Zelf beurre blanc maken

30 minuten 6 personen

Zelf beurre blanc maken is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Een heerlijke witte wijnsaus met sjalotjes die perfect is bij vis. Een botersaus die fluweelzacht en romig is.


Romige kip met zongedroogde tomaat

40 minuten 4 personen

Deze romige kip met zongedroogde tomaat in een ontzettend lekkere saus met wijn en verse kruiden is een echte aanrader.


Scampi diabolique

20 minuten 4 personen

Deze scampi diabolique is een Belgische klassieker. Je kunt deze als hapje serveren, maar met een beetje meer saus ook een aanrader als pastasaus!


Duif met witte wijn-champignonsaus

55 minuten 4 personen

Tijdens de feestdagen kun je duif meestal zelfs bij de supermarkt kopen. Maak er dan eens deze malse duif met witte wijn-champignonsaus mee!


Risotto met venkel, courgette en zalm

45 minuten 4 personen

Een risotto met venkel, courgette en zalm die boordevol smaken zit. Zonder gebruik van room of kaas en daardoor perfect voor de lente en zomer.


Oeufs en meurette - gepocheerde eieren in rode wijnsaus

50 minuten 4 personen

Een klassieker uit de Franse keuken, oeufs en meurette. Oftewel gepocheerde eieren in rode wijnsaus. Een heerlijke kruidige saus met champignons en spek.


Ossobuco van kalkoen

1 uur 20 minuten 6 personen

Deze klassieker wordt meestal gemaakt van kalfsschenkels, maar heb jij al eens ossobuco van kalkoen gegeten? ZĂł lekker, echt een aanrader!


Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

50 minuten 4 personen

Deze artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven kunnen ook gegaard worden in de braadpan. Een makkelijk, heerlijk zomers eenpansgerecht.


Stoofpot met rundvlees en venkel

5 uur 30 minuten 6 personen

Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak.


Romige citroenrisotto met scampi's

40 minuten 4 personen

Deze romige citroenrisotto met scampi's kan wat ons betreft het hele jaar door, want het is zĂł lekker. Heerlijk met knoflook garnalen, mascarpone en natuurlijk citroen.


Boeuf bourguignon

4 uur 15 minuten 6 personen

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Pastinaak stamppot

35 minuten 4 personen

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks is deze pastinaak stamppot. Vegetarisch, vol van smaak Ă©n met als extra champignons en romaine sla, jammie!


Macaroni met chorizo en tomaat

20 minuten 4 personen

Een makkelijke maaltijd is altijd fijn voor doordeweeks. Deze macaroni met chorizo en tomaat staat binnen 20 minuten op tafel.


Daube de boeuf à la Provençale

4 uur 45 minuten 8 personen

Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.


Pasta saus met gehakt en tomaat

1 uur 10 minuten 4 personen

Pasta saus met gehakt en tomaat kun je op allerlei manieren maken. Probeer het eens met rode wijn en zongedroogde tomaten. Je kunt ook nog olijven toevoegen



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.