Menugang: sauzen

92 Recepten

Vind het perfecte saus recept voor bij of in je gerecht dat je wil gaan maken. Maak bijvoorbeeld eens een keer zelfgemaakte barbecuesaus, knoflooksaus, satésaus, mayonnaise of bechamelsaus. Ruime keuze uit sauzen die heerlijk zijn bij veel verschillende gerechten met rijst, pasta, aardappels of zelfs vlees, vis en groenten!


Papadum dips

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!


Truffelsaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze makkelijke truffelsaus zit boordevol smaak door de rode port, de ideale saus voor bij een stukje vlees tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken zonder ingewikkelde ingrediënten.


Jus maken zonder vlees

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Wil je jus bij de stamppot, maar wil je jus maken zonder vlees? Maak dan deze super makkelijke vegetarische jus, een super smaakvolle variant die prachtig van kleur is.


Baba ganoush

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf baba ganoush maken is niet moeilijk en wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Ontzettend lekker met geroosterde aubergines en knoflook.


Kruidenboter maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Zelf kruidenboter maken is heel makkelijk en is binnen een handomdraai klaar. Er is niets lekkerder dan stokbrood met kruidenboter tijdens de barbecue.


Raita - Indiase yoghurtdip

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Er zijn verschillende manieren om raita te maken, in India heeft deze saus verschillende ingrediënten. In het Noorden voegen ze bijv. ook nog tomaat toe aan de komkommer raita.


Szechuan woksaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een Szechuan saus is een smaakvolle woksaus die niet zo pittig is als de naam zou doen vermoeden. Szechuan peper is namelijk geen peper maar de schil van een citrusvrucht.


Broodje Unox

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een heerlijk broodje rookworst, ofwel broodje Unox, inclusief recept om zelf de bekende broodje Unox saus te maken. Makkelijk en snel een heerlijk broodje voor de lunch op tafel!


Okonomiyaki saus

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Met dit hele simpele recept maak je zelf de lekkerste okonomiyaki saus! Deze saus gebruik je samen met Kewpie mayonaise om een lekkere Japanse pannenkoek te maken.


Ajvar (paprika-aubergine saus)

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Ajvar is een lekkere saus gemaakt van geroosterde paprika's en aubergine. Maak het heel makkelijk zelf met behulp van dit simpele recept.


Andalouse saus

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Een andalouse saus is vooral bekend in België en is daar in elke snackbar verkrijgbaar. Vooral lekker bij de friet of op een burger.


Zelf harissa maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.


Groene pepersaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Zelf pepersaus maken? Een heerlijke groene pepersaus die makkelijk te maken is, weinig ingrediënten heeft en vol van smaak is. Deze groene peperroomsaus is een heerlijke klassieke saus.


Jachtsaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (64)

Een heerlijke jachtsaus maak je gemakkelijk zelf zonder pakjes en zakjes. Een smakelijke saus met champignons, spekjes en meer. Perfect voor bij je favoriete stukje vlees!


Kaassaus maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Het fijne aan zelf kaassaus maken is dat de saus klaar is binnen 10 minuten en maar 4 ingrediënten nodig heeft!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere teriyakisaus ? Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.

Categorie Sauzen Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 89 calorieën p.p.

Teriyakisaus

Ingrediënten


  • 150 ml lichte sojasaus (niet te zoute variant)
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • halve citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel maizena

Bereiding

(19)
1
Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Rasp de gember. Als je donkere sojasaus gebruikt kun je beter minder gebruiken of aanlengen met een beetje water, aangezien deze een stuk zouter is.Zelf teriyakisaus maken
2
Voeg de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel tot de suiker is opgelost.
3
Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 3 eetlepels water. Roer dit bij het sojamengsel en breng aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken, tot de saus dik begint te worden.
4
Deze teriyakisaus is heerlijk bij zalm, kip, biefstuk of als woksaus. Eet smakelijk!

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.