Een heerlijke mango chutney met maar 5 ingrediënten die bomvol smaak zit. Een heerlijk licht zoete mango chutney met een beetje pit die niet mag ontbreken bij je volgende Indiase maaltijd.
Mango chutney kun je op veel verschillende manieren maken, van hele kruidige en pittige mango chutney tot vrij zoete mango chutney en alles er tussenin.
Deze mango chutney is een makkelijke en snelle chutney met maar 5 ingrediënten. Door het gebruik van witte wijnazijn i.p.v. natuurazijn is de chutney al smaakvol, voeg hier gember en rode peper aan toe en de mango chutney wordt een smaakexplosie.
Het kiezen van de juiste mango bepaald daarnaast ook de smaak van de chutney. Kies een mooie rijpe mango, deze zijn heerlijk zoet van smaak en hebben de perfecte textuur.
Een mango chutney is vooral bij Indiase gerechten onmisbaar, als onderdeel van een volledige maaltijd van kleine gerechtjes zoals rijst, curry, platbrood, groenten en andere gerechten.
De licht zoete mango chutney met een beetje pit is ook heerlijk als dip bij papadums of serveer eens met kip op naanbrood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd de pepers fijn.
Mocht je verse gember gebruiken dien je deze eerst te schillen, dit kun je het beste doen met een klein lepeltje. Rasp de gember vervolgens fijn.
Verhit 100 ml witte wijnazijn in de kleine sauspan en laat 5 minuten lang inkoken.
Voeg dan de blokjes mango en rode peper toe. Voeg ongeveer 1 theelepel geraspte verse gember toe aan de kleine sauspan.
Breng op smaak met zout, zet dan het vuur lager en laat 5 minuten lang pruttelen. Laat de mangochutney een beetje afkoelen, geniet ervan!
Hoe lang kan ik mango chutney bewaren?
Je kunt mango chutney tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Wil je de mango chutney langer bewaren dan kun je deze inmaken.
Steriliseer hiervoor een glazen pot met deksel, je kunt dit makkelijk doen door deze enkele minuten te koken in kokend water. Plaats de hete mango chutney vanuit de pan in de schone pot en draai de deksel erop. De mango chutney is nu minstens enkele maanden houdbaar, afhankelijk van de manier van bewaren (in een donkere ruimte met een constante temperatuur).
Welke kruiden bij mango chutney?
Wil je een kruidige mango chutney maken dan kun je bijvoorbeeld mosterdzaadjes, komijn, korianderzaad en/of knoflook toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.