Wil je jus bij de stamppot, maar wil je jus maken zonder vlees? Maak dan deze super makkelijke vegetarische jus, een super smaakvolle variant die prachtig van kleur is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze vervolgens in zeer dunne plakjes.
Verhit een klontje boter in een sauspan en fruit hier de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten in aan. Voeg de plakjes champignons toe samen met de takjes tijm en bak op hoog vuur ongeveer 5 minuten lang.
Zodra de champignons mooi bruin zijn geworden, voeg je 2 eetlepels bloem toe en roer goed. Laat de bloem gaar worden in enkele minuten.
Voeg dan 300 ml groentebouillon en een eetlepel sojasaus toe en breng aan de kook.
Zet het vuur dan lager en laat de saus zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Als je liever een gladde jus wilt, kun je deze pureren met een staafmixer. Verwijder dan wel eerst de takjes tijm. Lekker bij stamppot, eet smakelijk!
Kan ik andere champignons gebruiken?
Kastanjechampignons geven de saus niet alleen een extra lekkere smaak, maar ook een prachtige kleur. Je kunt eventueel witte champignons gebruiken.
Kan ik de champignons weglaten?
Je kunt de champignons eventueel weglaten, maar dan zal de jus minder mooi van kleur en minder smaakvol zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.