Ohmydish.nl


Zalm teriyaki

Zalm teriyaki is een Japans gerecht dat sojasaus en suiker bevat. Makkelijk zelf te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 20 minuten.

Zalm teriyaki
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zalm teriyaki

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 ml sojasaus
    • Liefst een lichte Chinese sojasaus
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • Honing naar smaak
  • Klein stukje verse gember van ongeveer een centimeter
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels water
  • 4 zalmfilets zonder huid
  • Zwarte en witte sesamzaadjes
  • Optioneel: lente ui
Zalm teriyaki ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan
  • Kleine kom
  • Garde
  • Oven
  • Rasp

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-teriyaki


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de lente uitjes en zet aan de kant. Rasp ongeveer een centimeter verse gember. Als je een donkere sojasaus gebruikt kun je beter de hoeveelheid halveren, aangezien deze anders te zout zal zijn.

Voeg sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel totdat de suiker volledig opgelost is, meng met behulp van een garde.

Voeg maïzena toe in een kleine kom en meng het water er doorheen totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg het maïzena-mengsel toe aan het sojamengsel en breng aan de kook.

Laat de saus een aantal minuten goed doorkoken, of totdat de saus dik begint te worden. Je kunt eventueel wat extra maïzena toevoegen als je een hele dikke saus wilt hebben.

Meng dan wel eerst de maïzena met water. 

Zalm teriyaki
Zalm teriyaki

De zalm teriyaki afmaken -- 15 minuten

Bedek de zalmfilets met de teriyaki saus. Draai de zalmfilets om en bedek ook de andere kant met de teriyaki saus. Houdt wat saus over, zodat je deze bij de gebakken zalmfilets kunt serveren. 

Bak de teriyaki zalmfilets op 200 graden Celsius 10 minuten lang in de oven. Bestrooi de zalmfilets met zwarte en witte sesamzaadjes na het bakken. Garneer met fijngesneden lente ui. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Rode bieten ravioli

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.