Zalm teriyaki is een Japans gerecht dat sojasaus en suiker bevat. Makkelijk zelf te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 20 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-teriyaki
Voeg sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel totdat de suiker volledig opgelost is, meng met behulp van een garde. Voeg maïzena toe in een kleine kom en meng het water er doorheen totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg het maïzena-mengsel toe aan het sojamengsel en breng aan de kook. Laat de saus een aantal minuten goed doorkoken, of totdat de saus dik begint te worden. Je kunt eventueel wat extra maïzena toevoegen als je een hele dikke saus wilt hebben. Meng dan wel eerst de maïzena met water.
Zalm teriyaki
Bak de teriyaki zalmfilets op 200 graden Celsius 10 minuten lang in de oven. Bestrooi de zalmfilets met zwarte en witte sesamzaadjes na het bakken. Garneer met fijngesneden lente ui.
Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.