Baba ganoush
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Baba ganoush veganistisch

Zelf baba ganoush maken is niet moeilijk en wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Ontzettend lekker met geroosterde aubergines en knoflook.

1 uur
6 personen
Baba ganoush ingrediënten
Recept baba ganoush

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de aubergines, verwijder de steel en snijd de aubergines door de helft. Gebruik een mes om inkepingen in het vruchtvlees van de aubergines te maken en besprenkel de aubergines met olijfolie, peper en zout.

Baba ganoush
Baba ganoush

De baba ganoush afmaken – 50 minuten

Leg de aubergines op een bakplaat samen met de knoflooktenen en rooster deze een half uur in de oven.

Haal de knoflooktenen uit de oven en controleer of het vruchtvlees van de aubergines volledig zacht is. Als dit nog niet het geval is rooster deze dan nog iets langer.

Laat de geroosterde aubergines een beetje afkoelen en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Verplaats dit samen met de geroosterde knoflook (zonder schil) naar een food processor.

Voeg hier ook de tahin en sap van een halve citroen aan toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met een scheutje (goede) olijfolie, sesamzaadjes en verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is baba ganoush?

Baba ganoush (baba ghanouj) is een dipsaus uit het Midden-Oosten. Het is gemaakt van geroosterde aubergine puree en op smaak gebracht met tahin, knoflook en citroensap, net zoals de bekende hummus.

Wat is tahin?

Tahin is een sesampasta, gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. Tahin is zeer rijk aan calcium en fosfor.

Welke kruiden zijn lekker in een baba ganoush?

Je kunt bij de basis baba ganoush ook nog kruiden toevoegen, heerlijke variaties zijn bijvoorbeeld komijn of paprikapoeder.

Hoe lang kan ik baba ganoush bewaren?

In een steriele pot met deksel kun je de baba ganoush tot wel een week bewaren. 

Kook de pot met deksel enkele minuten in kokend water om bacteriën te doden. Schenk een laagje olijfolie op de baba ganoush voor je de pot sluit.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
75.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.48 g
0.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.65 g
0.83 g
Eiwitten
2.91 g
Vezels
2.15 g
Natrium
262.46 mg
Mineralen
Ijzer
1.59 mg
Calcium
107.7 mg
Magnesium
42.69 mg
Kalium
42.69 mg
Fosfor
76.39 mg
Koper
0.18 mg
Zink
0.68 mg
Jodium
0.41 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
9.51 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
9.42 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Baba ganoush"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.