Zelf baba ganoush maken is niet moeilijk en wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Ontzettend lekker met geroosterde aubergines en knoflook.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de aubergines, verwijder de steel en snijd de aubergines door de helft. Gebruik een mes om inkepingen in het vruchtvlees van de aubergines te maken en besprenkel de aubergines met olijfolie, peper en zout.
Leg de aubergines op een bakplaat samen met de knoflooktenen en rooster deze een half uur in de oven.
Haal de knoflooktenen uit de oven en controleer of het vruchtvlees van de aubergines volledig zacht is. Als dit nog niet het geval is rooster deze dan nog iets langer.
Laat de geroosterde aubergines een beetje afkoelen en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Verplaats dit samen met de geroosterde knoflook (zonder schil) naar een food processor.
Voeg hier ook de tahin en sap van een halve citroen aan toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met een scheutje (goede) olijfolie, sesamzaadjes en verse peterselie. Eet smakelijk!
Wat is baba ganoush?
Baba ganoush (baba ghanouj) is een dipsaus uit het Midden-Oosten. Het is gemaakt van geroosterde aubergine puree en op smaak gebracht met tahin, knoflook en citroensap, net zoals de bekende hummus.
Wat is tahin?
Tahin is een sesampasta, gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. Tahin is zeer rijk aan calcium en fosfor.
Welke kruiden zijn lekker in een baba ganoush?
Je kunt bij de basis baba ganoush ook nog kruiden toevoegen, heerlijke variaties zijn bijvoorbeeld komijn of paprikapoeder.
Hoe lang kan ik baba ganoush bewaren?
In een steriele pot met deksel kun je de baba ganoush tot wel een week bewaren.
Kook de pot met deksel enkele minuten in kokend water om bacteriën te doden. Schenk een laagje olijfolie op de baba ganoush voor je de pot sluit.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.