Een andalouse saus is vooral bekend in België en is daar in elke snackbar verkrijgbaar. Vooral lekker bij de friet of op een burger.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pers het sap uit de citroen en meng dit samen met tomatenpuree, azijn en chilipoeder door de mayonaise.
Als je zoetere mayonaise gebruikt, zoals de meeste Nederlandse varianten, voeg je ook een theelepeltje mosterd toe.
Bij een zuurdere Belgische of Franse mayonaise is dit niet nodig. Breng de andalouse saus op smaak met een theelepel zout. Geniet ervan!
Waar komt andalouse saus vandaan?
Andalouse saus is een saus die veel voorkomt in België.
Wat zit er in andalouse saus?
Andalouse saus is een saus op basis van mayonaise, tomatenpuree en een zuurtje. De saus is licht pittig, door een beetje chilipoeder toe te voegen.
In de versie van Escoffier zit ook paprika, dit is waarschijnlijk afgeleid van de salsa brava, een Spaanse saus.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.