Ohmydish.nl


Andalouse saus

(21)

Een andalouse saus is vooral bekend in België en is daar in elke snackbar verkrijgbaar. Vooral lekker bij de friet of op een burger.

5 minuten 4 personen Sauzen 167 calorieën p.p.
Andalouse saus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram mayonaise
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 3 theelepels citroensap
  • 1 theelepel fijn zout
  • 2 theelepels azijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • optioneel: 1 theelepel mosterd
Andalouse saus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: citruspers
  • middelgrote kom
  • garde

Bereiden


5 minuten 4 personen Sauzen 167 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/andalouse-saus


Andalouse saus maken – 5 minuten

Pers het sap uit de citroen en meng dit samen met tomatenpuree, azijn en chilipoeder door de mayonaise.

Als je zoetere mayonaise gebruikt, zoals de meeste Nederlandse varianten, voeg je ook een theelepeltje mosterd toe.

Andalouse saus
Andalouse saus

Bij een zuurdere Belgische of Franse mayonaise is dit niet nodig. Breng de andalouse saus op smaak met een theelepel zout. Geniet ervan!

Andalouse saus: veelgestelde vragen

Waar komt andalouse saus vandaan?

Andalouse saus is een saus die veel voorkomt in België.

Wat zit er in andalouse saus?

Andalouse saus is een saus op basis van mayonaise, tomatenpuree en een zuurtje. De saus is licht pittig, door een beetje chilipoeder toe te voegen. 

In de versie van Escoffier zit ook paprika, dit is waarschijnlijk afgeleid van de salsa brava, een Spaanse saus. 

Wat vind jij van dit recept?
21 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Knolselderij stamppot
Volgend recept →
Ajam Betawi

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.