Amandelpasta maken
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Amandelpasta maken veganistisch

Met maar 2 ingrediënten kun je zelf amandelpasta maken, een heerlijke spread die ook nog eens gezond is. Je kunt amandelpasta gebruiken op brood, pannenkoeken of in verschillende soorten gebak.

15 minuten
4 personen

Een amandelpasta is niet meer dan vermalen amandelen, de amandelen worden door het vermalen ontzettend smeuïg omdat de olie uit de noten vrij komt.

In principe is amandelpasta exact hetzelfde als pindakaas, maar dan gemaakt van amandelen i.p.v. pinda's. Het heeft dezelfde consistentie, met een andere smaak. Je kunt om te variëren bijvoorbeeld ook eens cashewnoten gebruiken.

Amandelpasta is een goede combinatie met bijvoorbeeld chocolade en banaan. Vijgen en amandelpasta is heerlijk samen, probeer het bijvoorbeeld eens op een pannenkoek.

Amandelpasta maken ingrediënten

Recept amandelpasta maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
15 minuten

Zelf amandelpasta maken – 15 minuten

Het is niet nodig om rauwe amandelen eerst te roosteren, maar dit kun je eventueel wel doen als je juist van de sterkere smaak van geroosterde amandel houdt. 

Je kunt de rauwe amandelen dan 5 tot 10 minuten roosteren in een oven van 200 graden Celsius.

Amandelpasta maken
Amandelpasta maken

Plaats de rauwe of geroosterde amandelen samen met een snuf zout in een food processor en laat deze draaien tot de olie vrijkomt. 

De amandelen zullen eerst korrelig worden en uiteindelijk zullen ze steeds smeuïger worden. De amandelpasta is klaar als deze eruit ziet zoals in onderstaand filmpje.

Schep de amandelpasta in een steriele glazen pot met deksel. Je kunt de amandelpasta nu 3 tot 4 weken in de koelkast bewaren. Geniet ervan!

Tips!

Welke amandelen voor amandelpasta?

Je kunt voor het maken van amandelpasta zowel rauwe als geroosterde amandelen gebruiken. Meestal worden rauwe amandelen gebruikt en het verschil zit voornamelijk in de smaak van de uiteindelijke amandelpasta.

Kan ik de amandelpasta meer smaak geven?

Je kunt verschillende ingrediënten toevoegen aan de amandelpasta, zoals bijv. cacaopoeder, vanille of kaneel.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
304.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.2 g
1.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26 g
1.9 g
Eiwitten
9.75 g
Vezels
5.3 g
Natrium
102.5 mg
Mineralen
Ijzer
2.05 mg
Calcium
125.03 mg
Magnesium
75.73 mg
Kalium
75.73 mg
Fosfor
225 mg
Koper
0.4 mg
Zink
1.05 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
15 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Amandelpasta maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.