Met maar 2 ingrediënten kun je zelf amandelpasta maken, een heerlijke spread die ook nog eens gezond is. Je kunt amandelpasta gebruiken op brood, pannenkoeken of in verschillende soorten gebak.
Een amandelpasta is niet meer dan vermalen amandelen, de amandelen worden door het vermalen ontzettend smeuïg omdat de olie uit de noten vrij komt.
In principe is amandelpasta exact hetzelfde als pindakaas, maar dan gemaakt van amandelen i.p.v. pinda's. Het heeft dezelfde consistentie, met een andere smaak. Je kunt om te variëren bijvoorbeeld ook eens cashewnoten gebruiken.
Amandelpasta is een goede combinatie met bijvoorbeeld chocolade en banaan. Vijgen en amandelpasta is heerlijk samen, probeer het bijvoorbeeld eens op een pannenkoek.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Het is niet nodig om rauwe amandelen eerst te roosteren, maar dit kun je eventueel wel doen als je juist van de sterkere smaak van geroosterde amandel houdt.
Je kunt de rauwe amandelen dan 5 tot 10 minuten roosteren in een oven van 200 graden Celsius.
Plaats de rauwe of geroosterde amandelen samen met een snuf zout in een food processor en laat deze draaien tot de olie vrijkomt.
De amandelen zullen eerst korrelig worden en uiteindelijk zullen ze steeds smeuïger worden. De amandelpasta is klaar als deze eruit ziet zoals in onderstaand filmpje.
Schep de amandelpasta in een steriele glazen pot met deksel. Je kunt de amandelpasta nu 3 tot 4 weken in de koelkast bewaren. Geniet ervan!
Welke amandelen voor amandelpasta?
Je kunt voor het maken van amandelpasta zowel rauwe als geroosterde amandelen gebruiken. Meestal worden rauwe amandelen gebruikt en het verschil zit voornamelijk in de smaak van de uiteindelijke amandelpasta.
Kan ik de amandelpasta meer smaak geven?
Je kunt verschillende ingrediënten toevoegen aan de amandelpasta, zoals bijv. cacaopoeder, vanille of kaneel.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.