Een zelfgemaakte botersaus is heerlijk bij asperges, warme groenten en vis. Makkelijk te maken met maar een aantal ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2025
Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en voeg dan 30 gram bloem toe. Roer glad en laat de roux enkele minuten zachtjes garen om de bloemsmaak te verwijderen.
Voeg geleidelijk 350 ml groentebouillon toe en blijf roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken, je zult merken dat deze dikker zal worden.
Snijd 100 gram koude roomboter in blokjes en voeg dit beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met een garde. Dit heet monteren en maakt de saus dikker en fluweelzacht van smaak.
Breng de botersaus op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met fijngehakte verse peterselie. Geniet ervan!
Welke bouillon voor botersaus?
Je kunt behalve groentebouillon eventueel ook kippenbouillon gebruiken, dit geeft de botersaus een sterkere en vollere smaak.
Waar serveer je botersaus bij?
Deze makkelijke botersaus is lekker bij witte asperges, warme groenten, witvis of pasta.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.