Een zelfgemaakte botersaus is heerlijk bij asperges, warme groenten en vis. Makkelijk te maken met maar een aantal ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/botersaus
Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en voeg dan 30 gram bloem toe. Roer glad en laat de roux enkele minuten zachtjes garen om de bloemsmaak te verwijderen.
Voeg geleidelijk 350 ml groentebouillon toe en blijf roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken, je zult merken dat deze dikker zal worden.
Snijd 100 gram koude roomboter in blokjes en voeg dit beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met een garde. Dit heet monteren en maakt de saus dikker en fluweelzacht van smaak.
Breng de botersaus op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met fijngehakte verse peterselie. Eet smakelijk!
Welke bouillon voor botersaus?
Je kunt behalve groentebouillon eventueel ook kippenbouillon gebruiken, dit geeft de botersaus een sterkere en vollere smaak.
Waar serveer je botersaus bij?
Deze makkelijke botersaus is lekker bij witte asperges, warme groenten, witvis of pasta.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.