Botersaus
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Botersaus vegetarisch

Een zelfgemaakte botersaus is heerlijk bij asperges, warme groenten en vis. Makkelijk te maken met maar een aantal ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.

15 minuten
4 personen
Botersaus ingrediënten
Recept botersaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

Botersaus maken – 15 minuten

Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en voeg dan 30 gram bloem toe. Roer glad en laat de roux enkele minuten zachtjes garen om de bloemsmaak te verwijderen.

Voeg geleidelijk 350 ml groentebouillon toe en blijf roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken, je zult merken dat deze dikker zal worden.

Botersaus
Botersaus

Snijd 100 gram koude roomboter in blokjes en voeg dit beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met een garde. Dit heet monteren en maakt de saus dikker en fluweelzacht van smaak.

Breng de botersaus op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met fijngehakte verse peterselie. Geniet ervan!

Tips!

Welke bouillon voor botersaus?

Je kunt behalve groentebouillon eventueel ook kippenbouillon gebruiken, dit geeft de botersaus een sterkere en vollere smaak.

Waar serveer je botersaus bij?

Deze makkelijke botersaus is lekker bij witte asperges, warme groenten, witvis of pasta. 

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
267.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.71 g
0.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.39 g
17.18 g
Eiwitten
1.78 g
Vezels
0.74 g
Natrium
665.2 mg
Mineralen
Ijzer
0.52 mg
Calcium
13.86 mg
Magnesium
4.89 mg
Kalium
4.89 mg
Fosfor
20.49 mg
Koper
0.04 mg
Zink
0.13 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
4.54 mg
Vitamine D
0.38 mg
Vitamine A
0.33 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
5.2 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Botersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.