Deze makkelijke truffelsaus zit boordevol smaak door de rode port, de ideale saus voor bij een stukje vlees tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken zonder ingewikkelde ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit een scheutje truffelolie in een kleine sauspan en voeg de truffel tapenade toe. Bak dit kort zodat de smaken goed vrijkomen en blus af met 50 ml rode port.
Schenk 200 ml kalfsfond erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een snufje zwarte peper en zout.
Snijd de roomboter in blokjes en voeg deze één voor één toe, roer met een garde zodat de boter zal smelten. Voeg alle blokjes boter toe en je zult merken dat de saus dikker zal worden.
Serveer de truffelsaus eventueel met een beetje extra truffelolie bovenop. Geniet ervan!
Kan ik de truffelolie weglaten?
Je kunt de truffelolie eventueel vervangen door olijfolie, of laat de olie volledig weg.
Ik kan geen kalfsfond vinden, wat nu?
Je kunt behalve kalfsfond eventueel sterke runderbouillon gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.