Szechuan woksaus

(25)

Een Szechuan saus is een smaakvolle woksaus die niet zo pittig is als de naam zou doen vermoeden. Szechuan peper is namelijk geen peper maar de schil van een citrusvrucht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 107 calorieën p.p.
Szechuan woksaus

Ingrediënten


  • 1 theelepel Szechuan peper
  • 2 theelepels gemberrasp
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 60 ml zoute sojasaus
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel maizena

Kookgerei nodig


  • fijne rasp
  • kleine kom
  • lepel
  • klein kommetje

Szechuan woksaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 107 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/szechuan-woksaus


Szechuan saus maken – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.

Szechuan woksaus
Szechuan woksaus

Verhit een kleine bakpan en rooster de Szechuan peper kort in de droge bakpan. Kneus de peperkorrels tot deze vrij fijn zijn.

Meng de gekneusde peper samen met knoflook, gember, 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel rijstazijn, 3 eetlepels bruine suiker, 1 theelepel sambal oelek en 60 ml sojasaus.

Meng 100 ml water samen met 1 eetlepel maizena tot een glad papje en roer dit door de saus. Je kunt de Szechuan saus toevoegen aan de wok met groenten en/of vlees en serveren met noedels of rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
25 stemmen

Szechuan woksaus: Veel gestelde vragen

Wat is Szechuan peper?

Szechuan peper, ofwel Sichuan peper, is eigenlijk geen peper maar een besje. Dit besje hoort tot de citrusfamilie, waardoor het besje licht pittig met een citrussmaak is. 

Waar koop je szechuanpeper?

Szechuan peper is te koop bij de meeste supermarkten. Ook is szechuanpeper online en bij de toko te koop.

0 reacties op Szechuan woksaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.