Een Szechuan saus is een smaakvolle woksaus die niet zo pittig is als de naam zou doen vermoeden. Szechuan peper is namelijk geen peper maar de schil van een citrusvrucht.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/szechuan-woksaus
Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verhit een kleine bakpan en rooster de Szechuan peper kort in de droge bakpan. Kneus de peperkorrels tot deze vrij fijn zijn.
Meng de gekneusde peper samen met knoflook, gember, 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel rijstazijn, 3 eetlepels bruine suiker, 1 theelepel sambal oelek en 60 ml sojasaus.
Meng 100 ml water samen met 1 eetlepel maizena tot een glad papje en roer dit door de saus. Je kunt de Szechuan saus toevoegen aan de wok met groenten en/of vlees en serveren met noedels of rijst. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is Szechuan peper?
Szechuan peper, ofwel Sichuan peper, is eigenlijk geen peper maar een besje. Dit besje hoort tot de citrusfamilie, waardoor het besje licht pittig met een citrussmaak is.
Waar koop je szechuanpeper?
Szechuan peper is te koop bij de meeste supermarkten. Ook is szechuanpeper online en bij de toko te koop.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.