Jachtsaus
😍 68Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Jachtsaus

Een heerlijke jachtsaus maak je gemakkelijk zelf zonder pakjes en zakjes. Een smakelijke saus met champignons, spekjes en meer. Perfect voor bij je favoriete stukje vlees!

30 minuten
6 personen
Jachtsaus ingrediënten

Recept jachtsaus

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-11-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 20-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in dunne plakjes.

Pel de sjalotjes en snijd deze fijn.

Jachtsaus
Jachtsaus

Jachtsaus afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de helft van de champignons tot ze mooi bruin zijn. Voeg dan ook de andere helft champignons toe en bak tot alle champignons mooi bruin zijn.

Als je alle champignons tegelijk bakt zullen ze niet mooi bruin worden, waardoor ze minder smaakvol zullen zijn. Breng de champignons op smaak met peper en zout en zet opzij.

Verhit 2 eetlepels boter in een sauspan en bak hierin de spekjes samen met de fijn gesneden sjalotjes. Voeg na enkele minuten een eetlepel bloem toe en gaar dit kort. Je hebt nu een roux gemaakt.

Schenk de rode wijn er langzaam bij en roer glad met een garde. Voeg de runderbouillon toe samen met ketchup, laurierblaadjes en oregano en breng aan de kook.

Voeg de gebakken champignons toe aan de saus en laat dit op laag vuur zachtjes indikken. 

Breng de saus op smaak met peper en zout, verwijder de laurierblaadjes en serveer direct bij bijvoorbeeld een rollade, varkensvlees of een schnitzel. Eet smakelijk!

Tips!

Waar smaakt jachtsaus naar?

Een jachtsaus heeft een vrije krachtige smaak, gebruik eventueel gerookte spekjes als je een nog krachtigere smaak saus wilt. Het is een vrij simpele bruine saus.

Welke groenten zijn lekker bij jachtsaus?

Warme groenten zijn het lekkerste bij jachtsaus, zoals bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli, spruitjes of bloemkool.

Hoe lang kun je jachtsaus bewaren?

In de koelkast is deze saus tot wel 3 dagen houdbaar in een goed gesloten bak. Je kunt deze saus eventueel ook invriezen, dan is deze tot wel 3 maanden houdbaar.

Wat zijn andere benamingen voor jachtsaus?

Deze saus wordt ook wel sauce chasseur (jachtsaus in het Frans) of jägersaus (jachtsaus in het Duits) genoemd.

Wat vind je van dit recept?

70 waarderingen
😍
68
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
223.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.24 g
2.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.58 g
6.6 g
Eiwitten
8.23 g
Vezels
1.76 g
Natrium
940.91 mg
Mineralen
Ijzer
1.68 mg
Calcium
28.85 mg
Magnesium
16.22 mg
Kalium
16.22 mg
Fosfor
112.55 mg
Koper
0.33 mg
Zink
0.53 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
5.45 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
12.58 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
16.51 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
2.16 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Jachtsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.