Een heerlijke jachtsaus maak je gemakkelijk zelf zonder pakjes en zakjes. Een smakelijke saus met champignons, spekjes en meer. Perfect voor bij je favoriete stukje vlees! Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-11-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/jachtsaus
Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in dunne plakjes.
Pel de sjalotjes en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de helft van de champignons tot ze mooi bruin zijn. Voeg dan ook de andere helft champignons toe en bak tot alle champignons mooi bruin zijn.
Als je alle champignons tegelijk bakt zullen ze niet mooi bruin worden, waardoor ze minder smaakvol zullen zijn. Breng de champignons op smaak met peper en zout en zet opzij.
Verhit 2 eetlepels boter in een sauspan en bak hierin de spekjes samen met de fijn gesneden sjalotjes. Voeg na enkele minuten een eetlepel bloem toe en gaar dit kort. Je hebt nu een roux gemaakt.
Schenk de rode wijn er langzaam bij en roer glad met een garde. Voeg de runderbouillon toe samen met ketchup, laurierblaadjes en oregano en breng aan de kook.
Voeg de gebakken champignons toe aan de saus en laat dit op laag vuur zachtjes indikken.
Breng de saus op smaak met peper en zout, verwijder de laurierblaadjes en serveer direct bij bijvoorbeeld een rollade, varkensvlees of een schnitzel. Eet smakelijk!
Waar smaakt jachtsaus naar?
Een jachtsaus heeft een vrije krachtige smaak, gebruik eventueel gerookte spekjes als je een nog krachtigere smaak saus wilt. Het is een vrij simpele bruine saus.
Welke groenten zijn lekker bij jachtsaus?
Warme groenten zijn het lekkerste bij jachtsaus, zoals bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli, spruitjes of bloemkool.
Hoe lang kun je jachtsaus bewaren?
In de koelkast is deze saus tot wel 3 dagen houdbaar in een goed gesloten bak. Je kunt deze saus eventueel ook invriezen, dan is deze tot wel 3 maanden houdbaar.
Wat zijn andere benamingen voor jachtsaus?
Deze saus wordt ook wel sauce chasseur (jachtsaus in het Frans) of jägersaus (jachtsaus in het Duits) genoemd.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.