Kip teriyaki

(31)

Een stukje kip is altijd goed met een heerlijke en simpele teriyaki saus die je in een handomdraai hebt gemaakt. Kip teriyaki maken is niet moeilijk en extra lekker met knapperige groenten en rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip teriyaki

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • 150 ml lichte sojasaus (niet te zoute variant)
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • halve citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel maizena

Erbij serveren

  • 1 kleine broccoli
  • handvol peultjes
  • 1 kleine courgette
  • ongeveer 300 gram (jasmijn)rijst

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • kleine pan
  • garde
  • klein kommetje
  • oven
  • ovenschaal

Kip teriyaki Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-teriyaki


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Rasp ongeveer een centimeter verse gember. Als je een donkere sojasaus gebruikt kun je beter de hoeveelheid halveren, aangezien deze anders te zout zal zijn.

Voeg sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel totdat de suiker volledig opgelost is, meng met behulp van een garde.

Voeg maïzena toe in een kleine kom en meng 3 eetlepels water er doorheen totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg het maïzena-mengsel toe aan het sojamengsel en breng aan de kook.

Laat de saus een aantal minuten goed doorkoken, of totdat de saus dik begint te worden. Je kunt eventueel wat extra maïzena toevoegen als je een hele dikke saus wilt hebben.

Meng dan wel eerst de maïzena met water voordat je deze door de saus roert.

Kip teriyaki
Kip teriyaki

Kip teriyaki afmaken – 30 minuten

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en bedek de kip met de teriyaki saus. Draai de kip om en bedek ook de andere kant met de teriyaki saus. Houdt wat saus over, zodat je deze bij de rijst en kip kunt serveren. 

Bak de teriyaki kip op 200 graden Celsius ongeveer 15 - 20 minuten in de oven. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets.

Bestrooi de kip met zwarte en witte sesamzaadjes en serveer bijvoorbeeld met rijst en gewokte groenten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
31 stemmen

Kip teriyaki: Veel gestelde vragen

Welke sojasaus voor teriyaki saus?

Voor het maken van teriyaki saus kun je het beste een niet te zoute sojasaus gebruiken. Bij de toko verkopen ze verschillende lichte sojasaus soorten en kikkoman heeft ook een ‘minder zout’ variant.

Welke kip voor kip teriyaki?

Je kunt zowel kipfilet als kipdijfilet gebruiken. Je kunt eventueel ook kip met bot gebruiken zoals drumsticks of kippendijen.

0 reacties op Kip teriyaki

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.