Kip teriyaki
😍 31Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip teriyaki

Een stukje kip is altijd goed met een heerlijke en simpele teriyaki saus die je in een handomdraai hebt gemaakt. Kip teriyaki maken is niet moeilijk en extra lekker met knapperige groenten en rijst.

40 minuten
4 personen
Kip teriyaki ingrediënten
Recept kip teriyaki

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Rasp ongeveer een centimeter verse gember. Als je een donkere sojasaus gebruikt kun je beter de hoeveelheid halveren, aangezien deze anders te zout zal zijn.

Voeg sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel totdat de suiker volledig opgelost is, meng met behulp van een garde.

Voeg maïzena toe in een kleine kom en meng 3 eetlepels water er doorheen totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg het maïzena-mengsel toe aan het sojamengsel en breng aan de kook.

Laat de saus een aantal minuten goed doorkoken, of totdat de saus dik begint te worden. Je kunt eventueel wat extra maïzena toevoegen als je een hele dikke saus wilt hebben.

Meng dan wel eerst de maïzena met water voordat je deze door de saus roert.

Kip teriyaki
Kip teriyaki

Kip teriyaki afmaken – 30 minuten

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en bedek de kip met de teriyaki saus. Draai de kip om en bedek ook de andere kant met de teriyaki saus. Houdt wat saus over, zodat je deze bij de rijst en kip kunt serveren. 

Bak de teriyaki kip op 200 graden Celsius ongeveer 15 - 20 minuten in de oven. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets.

Bestrooi de kip met zwarte en witte sesamzaadjes en serveer bijvoorbeeld met rijst en gewokte groenten. Eet smakelijk!

Tips!

Welke sojasaus voor teriyaki saus?

Voor het maken van teriyaki saus kun je het beste een niet te zoute sojasaus gebruiken. Bij de toko verkopen ze verschillende lichte sojasaus soorten en kikkoman heeft ook een ‘minder zout’ variant.

Welke kip voor kip teriyaki?

Je kunt zowel kipfilet als kipdijfilet gebruiken. Je kunt eventueel ook kip met bot gebruiken zoals drumsticks of kippendijen.

Wat vind je van dit recept?

31 waarderingen
😍
31
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
488.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
49.01 g
28.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.58 g
2.33 g
Eiwitten
55.42 g
Vezels
4.5 g
Natrium
2152.47 mg
Mineralen
Ijzer
6.57 mg
Calcium
146.1 mg
Magnesium
84.77 mg
Kalium
84.77 mg
Fosfor
641.58 mg
Koper
0.26 mg
Zink
2.49 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
101.44 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.33 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
1.39 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
90.78 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
93.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip teriyaki"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.