Teriyakisaus

(19)

Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 89 calorieën p.p.
Teriyakisaus

Ingrediënten


  • 150 ml lichte sojasaus (niet te zoute variant)
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • halve citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel maizena
Teriyakisaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • optioneel: snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • citruspers
  • kleine sauspan
  • garde

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 89 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/teriyakisaus


Teriyakisaus maken – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Rasp de gember. Als je donkere sojasaus gebruikt kun je beter minder gebruiken of aanlengen met een beetje water, aangezien deze een stuk zouter is.

Zelf teriyakisaus maken
Zelf teriyakisaus maken

Voeg de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel tot de suiker is opgelost.

Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 3 eetlepels water. Roer dit bij het sojamengsel en breng aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken, tot de saus dik begint te worden.

Deze teriyakisaus is heerlijk bij zalm, kip, biefstuk of als woksaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2024


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Teriyakisaus: Veel gestelde vragen

Wat is teriyaki?

Teriyaki is een Japanse kooktechniek, teri betekent glans en yaki betekent bakken/grillen. Dit verwijst naar de techniek waarbij vis of vlees wordt gebakken in o.a. sojasaus waardoor het glans krijgt.

Welke sojasaus voor teriyaki saus?

Je kunt het beste een lichte sojasaus gebruiken die niet te zout is.

Kan ik de maizena ook weglaten?

Je kunt de saus ook dikker maken door deze verder te laten inkoken. Je kunt maizena eventueel ook vervangen door aardappelzetmeel of tapioca.

3 reacties op Teriyakisaus

Jacqueline plaatste op 14-01-2023 om 11:14:34
Dit is een SUPER recept! Zó eenvoudig en zóóó lekker!
Jacqueline plaatste op 14-01-2023 om 11:16:31
Zó eenvoudig en zó'n smaakexplosie!! Heerlijk om een keer zélf te maken!
Ohmydish plaatste op 14-01-2023 om 12:26:32

Dank voor je leuke bericht Jacqueline! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.