Teriyakisaus
😍 19Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Teriyakisaus vegetarisch

Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.

10 minuten
4 personen
Teriyakisaus ingrediënten

Recept teriyakisaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

Teriyakisaus maken – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Rasp de gember. Als je donkere sojasaus gebruikt kun je beter minder gebruiken of aanlengen met een beetje water, aangezien deze een stuk zouter is.

Zelf teriyakisaus maken
Zelf teriyakisaus maken

Voeg de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel tot de suiker is opgelost.

Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 3 eetlepels water. Roer dit bij het sojamengsel en breng aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken, tot de saus dik begint te worden.

Deze teriyakisaus is heerlijk bij zalm, kip, biefstuk of als woksaus. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is teriyaki?

Teriyaki is een Japanse kooktechniek, teri betekent glans en yaki betekent bakken/grillen. Dit verwijst naar de techniek waarbij vis of vlees wordt gebakken in o.a. sojasaus waardoor het glans krijgt.

Welke sojasaus voor teriyaki saus?

Je kunt het beste een lichte sojasaus gebruiken die niet te zout is.

Kan ik de maizena ook weglaten?

Je kunt de saus ook dikker maken door deze verder te laten inkoken. Je kunt maizena eventueel ook vervangen door aardappelzetmeel of tapioca.

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
133.85 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.98 g
24.62 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.11 g
0 g
Eiwitten
4.67 g
Vezels
0.42 g
Natrium
2065.41 mg
Mineralen
Ijzer
2.22 mg
Calcium
30.98 mg
Magnesium
2.89 mg
Kalium
2.89 mg
Fosfor
29.7 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.15 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
7.69 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
4.34 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
3 reacties op "Teriyakisaus"
Jacqueline zegt op 14-01-2023
Dit is een SUPER recept! Zó eenvoudig en zóóó lekker!
Jacqueline zegt op 14-01-2023
Zó eenvoudig en zó'n smaakexplosie!! Heerlijk om een keer zélf te maken!
Ohmydish zegt op 14-01-2023

Dank voor je leuke bericht Jacqueline! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.