Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/teriyakisaus
Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Rasp de gember. Als je donkere sojasaus gebruikt kun je beter minder gebruiken of aanlengen met een beetje water, aangezien deze een stuk zouter is.
Voeg de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel tot de suiker is opgelost.
Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 3 eetlepels water. Roer dit bij het sojamengsel en breng aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken, tot de saus dik begint te worden.
Deze teriyakisaus is heerlijk bij zalm, kip, biefstuk of als woksaus. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is teriyaki?
Teriyaki is een Japanse kooktechniek, teri betekent glans en yaki betekent bakken/grillen. Dit verwijst naar de techniek waarbij vis of vlees wordt gebakken in o.a. sojasaus waardoor het glans krijgt.
Welke sojasaus voor teriyaki saus?
Je kunt het beste een lichte sojasaus gebruiken die niet te zout is.
Kan ik de maizena ook weglaten?
Je kunt de saus ook dikker maken door deze verder te laten inkoken. Je kunt maizena eventueel ook vervangen door aardappelzetmeel of tapioca.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.