Deze beef teriyaki is makkelijk om te maken. Teriyaki saus is hartig en een tikkeltje zoet, biefstuk teriyaki is een heerlijke Japanse klassieker.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beef-teriyaki
Haal de biefstukken vooraf uit de koelkast. Pel de knoflooktenen en rasp of snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier en verwarm een bakpan of grill pan op hoog vuur.
Besprenkel de biefstukken met een beetje olijfolie en bak deze enkele minuten per kant. Biefstuk is het lekkerste als deze nog rosé is, maar je kunt deze naar smaak langer bakken.
Laat de biefstuk na het bakken nog enkele minuten rusten, houd deze warm in aluminiumfolie.
Verwarm de knoflook, gember, mirin, honing, sojasaus, bruine basterdsuiker en sap van een halve citroen in de pan waar de biefstuk in gebakken is. Laat het mengsel indikken tot een siroopachtige saus.
Snijd de biefstuk vervolgens in plakken, serveer met de teriyaki saus en maak af met sesamzaadjes. Serveer bijvoorbeeld met noedels of gebakken rijst, smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.