Deze beef teriyaki is makkelijk om te maken. Teriyaki saus is hartig en een tikkeltje zoet, biefstuk teriyaki is een heerlijke Japanse klassieker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-01-2021, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de biefstukken vooraf uit de koelkast. Pel de knoflooktenen en rasp of snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier en verwarm een bakpan of grill pan op hoog vuur.
Besprenkel de biefstukken met een beetje olijfolie en bak deze enkele minuten per kant. Biefstuk is het lekkerste als deze nog rosé is, maar je kunt deze naar smaak langer bakken.
Laat de biefstuk na het bakken nog enkele minuten rusten, houd deze warm in aluminiumfolie.
Verwarm de knoflook, gember, mirin, honing, sojasaus, bruine basterdsuiker en sap van een halve citroen in de pan waar de biefstuk in gebakken is. Laat het mengsel indikken tot een siroopachtige saus.
Snijd de biefstuk vervolgens in plakken, serveer met de teriyaki saus en maak af met sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Wat is het beste soort vlees voor beef teriyaki?
Je kunt veel verschillende soorten vlees gebruiken voor een beef teriyaki. De lekkerste stukken vlees zijn biefstuk, zijsteak of bavette, aangezien deze mals en mager zijn.
Wat is het verschil tussen teriyaki saus en teriyaki marinade?
Het grootste verschil zit het hem in de manier van marineren. Een teriyaki marinade is perfect om kip, rundvlees en vis langzaam te marineren. De smaken trekken over een langere periode in het vlees. Een teriyaki saus is om ergens overheen te gieten voor een snel resultaat.
Wat eet je bij beef teriyaki?
Noedels, gebakken rijst, maar ook opgebakken aardappeltjes zijn er heerlijk bij. Samen met gewokte groenten of een knapperige salade voor een complete maaltijd.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.