Beef teriyaki

(47)

Deze beef teriyaki is makkelijk om te maken. Teriyaki saus is hartig en een tikkeltje zoet, biefstuk teriyaki is een heerlijke Japanse klassieker.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 464 calorieën p.p.
Beef teriyaki

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 biefstukken (of bavette)
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½e citroen
  • sesamzaadjes
Beef teriyaki Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & scherp mes
  • fijne rasp
  • kleine sauspan
  • keukenpapier
  • grote bakpan of grill pan
  • vleestang

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 464 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beef-teriyaki


Voorbereiding – 5 minuten

Haal de biefstukken vooraf uit de koelkast. Pel de knoflooktenen en rasp of snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. 

Beef teriyaki
Beef teriyaki

Beef teriyaki afmaken – 20 minuten

Dep de biefstukken droog met keukenpapier en verwarm een bakpan of grill pan op hoog vuur. 

Besprenkel de biefstukken met een beetje olijfolie en bak deze enkele minuten per kant. Biefstuk is het lekkerste als deze nog rosé is, maar je kunt deze naar smaak langer bakken.

Laat de biefstuk na het bakken nog enkele minuten rusten, houd deze warm in aluminiumfolie. 

Verwarm de knoflook, gember, mirin, honing, sojasaus, bruine basterdsuiker en sap van een halve citroen in de pan waar de biefstuk in gebakken is. Laat het mengsel indikken tot een siroopachtige saus.

Snijd de biefstuk vervolgens in plakken, serveer met de teriyaki saus en maak af met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

47 stemmen

Beef teriyaki: Veel gestelde vragen

Wat is het beste soort vlees voor beef teriyaki?

Je kunt veel verschillende soorten vlees gebruiken voor een beef teriyaki. De lekkerste stukken vlees zijn biefstuk, zijsteak of bavette, aangezien deze mals en mager zijn.

Wat is het verschil tussen teriyaki saus en teriyaki marinade?

Het grootste verschil zit het hem in de manier van marineren. Een teriyaki marinade is perfect om kip, rundvlees en vis langzaam te marineren. De smaken trekken over een langere periode in het vlees. Een teriyaki saus is om ergens overheen te gieten voor een snel resultaat.

Wat eet je bij beef teriyaki?

Noedels, gebakken rijst, maar ook opgebakken aardappeltjes zijn er heerlijk bij. Samen met gewokte groenten of een knapperige salade voor een complete maaltijd.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.