Raita - Indiase yoghurtdip

(19)

Er zijn verschillende manieren om raita te maken, in India heeft deze saus verschillende ingrediënten. In het Noorden voegen ze bijv. ook nog tomaat toe aan de komkommer raita. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen Calorieën 25 calorieën p.p.
Raita - Indiase yoghurtdip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • snuf chilipoeder
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 takje verse munt
Raita - Indiase yoghurtdip Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • rasp
  • fijne zeef
  • middelgrote kom
  • snijplank & klein mesje
  • lepel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen Calorieën 25 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/raita-indiase-yoghurtdip


Raita maken – 20 minuten

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en rasp de komkommer fijn. Plaats deze in een fijne zeef en bestrooi met zout.

Laat de geraspte komkommer ongeveer 10 minuten staan. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn. 

Raita - Indiase yoghurtdip
Raita - Indiase yoghurtdip

Knijp het vocht uit de komkommer en meng de uitgekneden komkommer samen met de Griekse yoghurt, 1 theelepel komijn, snuf chilipoeder en zwarte peper naar smaak.

Breng de yoghurtdip extra op smaak met zout en serveer met verse munt, geniet ervan!


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Raita - Indiase yoghurtdip: Veel gestelde vragen

Wanneer eet je raita?

Raita wordt meestal gegeten als bijgerecht omdat het een verkoelende saus is bij de specerijen en pittige gerechten uit de Indiase keuken.

Wat is raita?

Raita is een verfrissende en verkoelende yoghurt saus, ofwel yoghurt dip, waar kruiden aan worden toegevoegd. Behalve lekker bij een curry is het ook een heerlijke yoghurt dip voor bij platbrood zoals paratha of naan.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.