Menugang: salades

185 Recepten

Hier vind je verschillende recepten voor heerlijke en lekkere salades. Voor ieder wat wils, van salades die licht vallen, heel knapperig en vers zijn of juist heel erg vullend zijn. Eet een heerlijke zelfgemaakte salade tijdens de lunch of als avondeten. Ruime keuze uit salades met bijvoorbeeld kip, rund, vis, pasta of rijst. Ook vind je hier vegetarische en vegan salades.


Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Salades zijn niet alleen in de zomer lekker, een goede herfst salade is hier ook altijd welkom. Maak eens een salade met mozzarella, druiven en stroopdressing


Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Ook heerlijk als lunch of voorgerecht.


Klassieke coleslaw

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Een klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.


Salade met courgette en garnaaltjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze salade met courgette en garnaaltjes is licht pittig door de rode peper, verfrissend door de sinaasappel en extra lekker door de gember en knoflook. Een heerlijke lichte salade voor een warme dag!


Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing is een heerlijke frisse en vullende salade, ideaal op warme dagen. Deze salade met aardappels, cashewnoten en meer staat binnen een half uur op tafel.


Gebakken rode kool salade met blauwe kaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een makkelijke gebakken rode kool salade met blauwe kaas is klaar binnen 30 minuten en is de ideale lunch salade. Met een dressing van rode wijnazijn en rozemarijn, mm!


Salade met roze peper dressing

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een simpele salade met roze peper dressing. Makkelijk en snel te maken, want deze dressing is klaar binnen 5 minuten. Een fris bijgerecht met verrassende smaken.


Wortelsalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een makkelijke wortelsalade met maar een paar ingrediënten. Ideaal als bijgerecht bij vlees, vis of tijdens de barbecue. Klaar binnen 15 minuten. Recept voor 6 personen.


Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze rode aardappelsalade met broccoli en kerrie is heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis, bij de barbecue of serveer als lunch salade. Klaar binnen een half uur.


Gerookte eendenborst-salade met walnoten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Luchtige gerookte eendenborst-salade met walnoten die je binnen een kwartier op tafel kunt zetten. Recept voor 4 personen, heerlijk met een glaasje appelcider.


Gado gado

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.


Herfstsalade met spek, linzen en kaas

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een overheerlijke herfstsalade met spek, linzen en kaas kan geserveerd worden als lunch of avondmaaltijd. Met heerlijke krokante walnoten en mosterddressing.


Kruidige en makkelijke sladressing

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een kruidige en makkelijke sladressing die te combineren is bij elk soort salade. Het is een basis vinaigrette, maar dan boordevol verse kruiden.


Pastasalade met geroosterde groenten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Pastasalade met geroosterde groenten is een heerlijk bijgerecht bij de barbecue of als lunch. Klaar binnen een half uur en zó lekker!


Frisse courgette salade met mozzarella

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze frisse courgette salade met mozzarella is een heerlijk fris bijgerecht. Of als een heerlijke lichte en snelle salade als voorgerecht of lunch.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade met eend en sinaasappel ? Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.

Ingrediënten


  • ongeveer 20 plakjes gerookte eendenborst
  • flinke handvol rucola of andere sla soort
  • 1 kleine venkel
  • kleine handvol pijnboompitjes
  • 1 sinaasappel
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(15)
1
Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 
2
Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 
3
Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.
4
Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.Salade met eend en sinaasappel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.