Ohmydish.nl


Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui

Iedereen houdt van een goede pasta salade tijdens een bbq. Probeer deze smaakvolle orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui eens. Klaar in 25 min.

Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui
25 minuten 8 personen Lunch
Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram orecchiette pasta (of andere pasta naar keuze)
  • handvol snijbonen
  • 3 bospeentjes
  • 3 bosuien
  • 1/2 aubergine
  • 1 geroosterde rode paprika
  • 150 gram feta
  • 1 groentebouillonblokje (of gebruik zout)
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • schuimspaan
  • kom
  • vergiet
  • optional: mandoline
  • grillpan

Bereiden

25 minuten 8 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/orecchiette-pasta-salade-met-snijbonen-en-bosui


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een grote pan met water en zout (of gebruik een groentebouillonblokje voor meer smaak) en breng aan de kook. Schil de bospeentjes en snijd de bospeentjes en snijbonen in dunne plakjes. Kook deze een paar minuten en schep ze dan met de schuimspaan uit het water in een kom en spoel ze koud. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.

Snijd de bosuien en geroosterde paprika fijn. Wij gebruikten geroosterde paprika's uit een pot, maar je kunt ze ook makkelijk zelf roosteren in een hete oven. Zodra de pasta gaar is, giet deze dan af en spoel af met koud stromend water tot de pasta volledig koud is.

Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui

Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui afmaken -- 10 minuten

Gebruik een mandoline of dunschiller om lange dunne repen aubergine te creëren. Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de aubergine plakken met olijfolie. Grill de aubergine tot het grill patroon zichtbaar is, dit zal enkele minuten duren, afhankelijk van de dikte van de plakjes. Leg ze op een bord en breng meteen op smaak met peper en zout.

Meng de koude pasta met bosui, geroosterde rode paprika en gekookte snijbonen en bospeentjes. Besprenkel de salade ruim met olijfolie en meng goed tot alles bedekt is met olie. Verkruimel de feta erbij en breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse gedroogde kruidenmix.

Serveer de salade met gegrilde aubergine plakjes. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.