Een frisse witlof en appelsalade met karnemelk dressing kan het hele jaar door gegeten worden, ook in de winter. Met zelfgemaakte croutons.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-01-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de korstjes van de sneetjes brood. Snijd het brood dan in vierkantjes en bak deze kort in ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie.
Bak de croutons tot ze mooi goudbruin en krokant zijn, bestrooi ze dan met een beetje peper en zout en zet opzij.
Was indien nodig de sla en maak deze dan droog met een sla centrifuge.
Maak de simpele dressing door karnemelk met citroensap te mengen en voeg dan langzaam de zonnebloemolie toe.
Breng de karnemelk dressing op smaak met peper en zout en een kneepje honing. Snijd de kaas in stukjes.
Verwijder de harde kern en buitenste blaadjes van de witlof en snijd de stronk fijn.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Verdeel de sla, witlof, kaas, appel en croutons over de borden.
Maak de salade af met de karnemelk dressing. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.