Erg verfrissende salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen, het lekkerst in de zon! Serveer met brood voor een complete maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-08-2024
Rasp de schil van 1 citroen en gebruik het sap van beide citroenen. Pel en snijd de knoflooktenen fijn en meng met het citroensap en rasp.
Voeg ongeveer 3 eetlepels zonnebloemolie toe terwijl je mengt met een garde. Breng op smaak met peper en zout.
Indien nodig maak je de kippendijen schoon en snijd in stukken. Marineer de stukken kipdijfilet in het citroen mengsel voor minimaal een uur.
Was de bladeren van de little gems en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen.
Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd in stukjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Meng de watermeloen blokjes, paprika en rode ui en zet opzij. Snijd de bosuien in ringen.
Nu de watermeloen, we gebruiken maar een kwart van de watermeloen. 1/4e van dat deel gaan we gebruiken voor de dressing en van het overige 3/4e deel snijden we mooie blokjes voor de salade.
Gebruik een blender of staafmixer om een dressing te maken met watermeloen, witte wijnazijn, peper en zout en dan schenken we er langzaam ongeveer 100 ml zonnebloemolie bij.
Zeef de kippendijen om het meeste van de marinade te verwijderen.
Verhit een middelgrote bakpan en voeg de kippendijen toe. Bak deze op hoog vuur gaar in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes.
Verdeel de sla en het watermeloen mengsel over 4 borden. Verdeel er dan de kippendijen en bosuien over en maak af met de watermeloen dressing. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.