Ohmydish.nl


Biefstuk en rode bieten chips salade

Een salade heeft altijd iets krokants nodig! Probeer deze biefstuk en rode bieten chips salade eens. Geserveerd met een makkelijke balsamico dressing.

Biefstuk en rode bieten chips salade
25 minuten 4 personen Lunch
Biefstuk en rode bieten chips salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 biefstukken
  • 1/4e komkommer
  • rauwe andijvie, of gebruik andere gemengde salade
  • 30 ml olijfolie
  • 10 ml balsamico azijn
  • 3 middelgrote rauwe rode bieten
  • 1 liter zonnebloemolie of andere neutrale olie om mee te frituren
  • fijn zout en peper naar smaak
Biefstuk en rode bieten chips salade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • mandoline
  • pan met dikke bodem om te frituren
  • schuimspaan
  • grote kom
  • kleine kom
  • garde
  • keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan

Bereiden

25 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/biefstuk-en-rode-bieten-chips-salade


Voorbereiding -- 10 minuten

Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Vul de pan met frituurolie en verwarm deze op middelhoog vuur.

Schil ondertussen de rode bieten en snijd deze in zeer dunne schijfjes, hiervoor kun je het beste een mandoline gebruiken. Dep ze droog met keukenpapier. Was de andijvie of andere soort sla en snijd de andijvie in kleinere stukken. Maak een zeer simpele dressing door de balsamico azijn en olijfolie te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Snijd de komkommer in dunne linten met de mandoline, of gebruik hiervoor een dunschiller.

Biefstuk en rode bieten chips salade Biefstuk en rode bieten chips salade

Biefstuk en rode bieten chips salade afmaken -- 15 minuten

Zodra de frituurolie heet genoeg is, kun je beginnen met het frituren van de rode bieten plakjes. Voeg er niet teveel tegelijk toe aan de pan, want dan zullen ze aan elkaar gaan plakken. Ze zijn erg snel klaar, haal ze dan uit het vet, dit gaat het makkelijkste met een schuimspaan. Leg de bietenchips op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen en bestrooi ze gelijk met fijn zout. Herhaal dit tot alle bietenplakjes gefrituurd zijn.

Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de biefstukken aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten. Afhankelijk hoe je de biefstuk het liefste eet. Laat de biefstuk enkele minuten rusten voor je deze gaat snijden.

Verdeel de andijvie of sla over de borden, je kunt zelf kiezen hoeveel sla je gebruikt. Verdeel dan ook de komkommerslierten en balsamico dressing. Snijd de biefstukken in stukjes en verdeel over de salade. Maak de salade af met de bietenchips. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.