Wist je dat je verslaafd kunt raken aan kaas? Logisch met deze heerlijke salade met gebakken geitenkaas. Heerlijk als lunch of avondmaaltijd met extra brood.
Deze salade met gebakken geitenkaas is een heerlijke salade met krokante warme geitenkaas, tomaatjes, avocado en een frisse dressing van limoen.
Je kunt er eventueel ook nog olijven, feta en/of croutons aan toevoegen voor een vullende salade. Deze gepaneerde geitenkaas is een fantastische manier om geitenkaas te eten, zachte geitenkaas die smelt op je tong met een krokante buitenkant voor extra textuur en smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-05-2025
Was de gemengde sla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Was de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. Was de cherry tomaten en snijd deze door de helft. Snijd de lenteuitjes in dunne ringen.
Pers sap uit de limoen en meng dit met een halve theelepel mosterd. Voeg langzaam zonnebloemolie toe terwijl je de dressing mixt met een garde. Doe dit totdat de gewenste dikte is bereikt en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verhit een dun laagje zonnebloemolie in een bakpan tot een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius.
Klop 1 ei in een klein kommetje los, voeg een beetje paneermeel toe aan een ander kommetje en een beetje bloem in een derde kommetje.
Snijd de geitenkaas in dikke stukken. Bedek de geitenkaas met een laagje bloem, ei en daarna met paneermeel.
Verdeel de gemengde sla, lenteui, komkommer en cherry tomaten over de borden. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schil en snijd deze in stukjes. Verdeel de avocado over de salade.
Zodra de olie heet genoeg is bak je de gepaneerde geitenkaas in ongeveer 2 tot 3 minuten mooi goudbruin aan beide kanten.
Verdeel de limoendressing over de salade en maak af met de gebakken geitenkaas. Eet smakelijk!
Welke geitenkaas voor een warme geitenkaas salade?
Voor het paneren en frituren van geitenkaas kun je het beste een geitenkaas met een harde buitenkant gebruiken, zoals in een rolletje. Deze rolletjes zijn naast smaakvol ook nog eens makkelijk in plakken te snijden.
Welke dressing voor een warme geitenkaas salade?
Naast een frisse dressing met limoen is een dressing met honing en balsamico azijn ook erg lekker in combinatie met warme geitenkaas.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
100 | gram | geitenkaas | melk | 205.00 | 1.10 g | 1.10 g | 17.30 g | 11.10 g | 12.00 g | - | 360.00 mg | 0.40 mg | 130.00 mg | 13.00 mg | 135.00 mg | 210.00 mg | - | 0.60 mg | - | - | - | 0.40 mg | 0.22 mg | 0.04 mg | 0.34 mg | 0.30 mg | 0.24 µg | 14.00 µg | - | - | - |
0.5 | ei | ei | 43.20 | 0.33 g | 0.06 g | 3.00 g | 0.75 g | 3.75 g | - | 36.00 mg | 0.54 mg | 15.00 mg | 3.00 mg | 39.00 mg | 54.00 mg | 0.02 mg | 0.39 mg | 10.50 µg | 9.21 µg | - | 0.54 mg | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.69 µg | 18.00 µg | 0.33 mg | 0.08 µg | - | |
0.5 | handje | paneermeel | ei, gluten, soja | 95.75 | 18.25 g | 1.50 g | 0.75 g | 0.38 g | 3.25 g | 1.00 g | 212.50 mg | 0.30 mg | 5.00 mg | 2.50 mg | 75.00 mg | 25.00 mg | 0.08 mg | 0.23 mg | - | - | 1.50 mg | - | - | 0.13 mg | 0.05 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - |
50 | ml | neutrale olie | 405.26 | - | - | 45.91 g | 5.34 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
50 | gram | gemengde sla | 5.50 | 0.50 g | 0.50 g | 0.10 g | - | 0.65 g | 0.65 g | 5.00 mg | 0.55 mg | 20.00 mg | 5.00 mg | 110.00 mg | 16.50 mg | 0.03 mg | 0.11 mg | - | - | 7.50 mg | - | 0.08 mg | 0.03 mg | 0.04 mg | 0.03 mg | - | 20.00 µg | - | - | - | |
0.5 | avocado | 141.00 | 1.13 g | 1.05 g | 13.58 g | 2.85 g | 1.95 g | 4.80 g | 3.75 mg | 0.30 mg | 7.50 mg | 22.50 mg | 337.50 mg | 22.50 mg | 0.30 mg | 0.45 mg | - | - | 2.25 mg | - | - | 0.06 mg | 0.08 mg | 0.30 mg | - | 7.50 µg | - | - | - | ||
0.5 | handje | cherry tomaten | 4.50 | 0.98 g | 0.65 g | 0.05 g | - | 0.23 g | 0.30 g | 1.25 mg | 0.08 mg | 2.50 mg | 2.75 mg | 59.25 mg | 6.00 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 0.03 µg | 3.00 mg | - | 208.25 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 3.75 µg | 0.14 mg | 1.20 µg | - | |
1 | lente-uitjes | 9.60 | 1.89 g | 0.69 g | 0.06 g | - | 0.54 g | 0.78 g | 4.80 mg | 0.42 mg | 21.60 mg | 6.00 mg | 82.80 mg | 8.70 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | - | 0.21 µg | 5.40 mg | - | 175.50 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 19.20 µg | 0.18 mg | 62.10 µg | - | ||
0.5 | limoen | 8.00 | 0.50 g | 0.48 g | 0.63 g | - | 0.13 g | - | 0.50 mg | 0.05 mg | 3.75 mg | - | 20.00 mg | 2.75 mg | - | - | - | - | 11.25 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||
0.25 | theelepel | mosterd | mosterd | 1.49 | 0.13 g | - | 0.07 g | 0.02 g | 0.09 g | - | 21.00 mg | 0.03 mg | 1.40 mg | 1.40 mg | 2.28 mg | 1.23 mg | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
zout en peper | 8.79 | 2.27 g | 0.02 g | 0.11 g | 0.05 g | 0.36 g | 0.89 g | 678.27 mg | 0.18 mg | 8.00 mg | 2.66 mg | 22.17 mg | 3.03 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 1.03 µg | 0.04 µg | 2.67 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.35 µg | 0.16 mg | 5.73 µg | - | |||
928.08 | 27.07 g | 6.05 g | 81.55 g | 20.48 g | 22.94 g | 8.42 g | 1323.07 mg | 2.84 mg | 214.75 mg | 58.81 mg | 883.00 mg | 349.70 mg | 0.49 mg | 1.96 mg | 11.53 µg | 9.49 µg | 33.57 mg | 0.94 mg | 384.11 mg | 0.32 mg | 0.62 mg | 0.76 mg | 0.93 µg | 82.80 µg | 0.80 mg | 69.10 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!