Ohmydish.nl


Salade met gebakken geitenkaas

Wist je dat je verslaafd kunt raken aan kaas? Logisch met deze heerlijke salade met gebakken geitenkaas. Heerlijk als lunch.

Salade met gebakken geitenkaas
25 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Salade met gebakken geitenkaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rolletje geitenkaas van 200 gram
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 100 ml neutrale olie, zoals zonnebloemolie + extra om mee te bakken
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 avocado
  • Handje cherry tomaten
  • 2 lenteuitjes
  • optioneel: stukken feta kaas en wat olijven
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Bakpan met dikke bodem om mee te bakken
  • Sla centrifuge
  • 3 kleine kommetjes
  • Garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-gebakken-geitenkaas


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de gemengde sla om eventueel wat zand eruit te spoelen. Plaats de gemengde sla in de sla centrifuge en draai deze totdat de sla mooi droog is. Was de komkommer en cherry tomaten. Snijd de komkommer in kleine stukjes, en de cherry tomaten doormidden. Snijd de lenteuitjes in kleine stukjes.

Pers sap uit de limoen, deze wordt gebruikt in de dressing. Meng het limoensap met zout en peper door elkaar. Voeg dan langzaam maar zeker de zonnebloemolie toe, terwijl je de dressing mixt met een garde. Doe dit totdat de gewenste dikte is bereikt. Roer eventueel nog wat meer peper en zout door de dressing, mits gewenst.

Verhit een scheut zonnebloemolie toe aan de bakpan met dikke bodem en verhit deze tot een temperatuur van 180 graden celsius.

Tik 1 ei in een klein kommetje los en voeg wat broodkruim toe aan een ander kommetje. Snijd de geitenkaas in dikke stukken. Bedek de geitenkaas met ei, daarna met paneermeel.

Salade met gebakken geitenkaas Salade met gebakken geitenkaas

Afmaken van de salade met gebakken geitenkaas -- 10 minuten

Verdeel de gemengde sla, lenteui, komkommer, cherry tomaten (feta en olijven) over de borden. Pel de avocado en snijd deze in stukjes. Bak de stukken geitenkaas wanneer de olie heet genoeg is, in ongeveer 2 tot 3 minuten gaar. Of totdat er een mooie goudbruine kleur ontstaat aan beide kanten. Besprenkel de salade met de limoendressing, en verdeel er de avocado en gebakken geitenkaas over de borden. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Kip shaslick van de barbecue

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.