Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook.
Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg.
Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.
Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.
Rooster de pijnboompitjes in een kleine droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe. Bestrooi de pijnboompitjes direct met fijn zout en zet opzij.
Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verdeel venkel, rucola en sinaasappelpartjes over 4 borden en maak af met plakjes gerookte eendenborst en pijnboompitjes. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.