Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-eend-en-sinaasappel
Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook.
Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg.
Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.
Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.
Rooster de pijnboompitjes in een kleine droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe. Bestrooi de pijnboompitjes direct met fijn zout en zet opzij.
Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verdeel venkel, rucola en sinaasappelpartjes over 4 borden en maak af met plakjes gerookte eendenborst en pijnboompitjes. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.