Ohmydish.nl


Salade met eend en sinaasappel

Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediênten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.

Salade met eend en sinaasappel
30 minuten 4 personen Salades
Salade met eend en sinaasappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 20 plakjes gerookte eendenborst
  • flinke handvol rucola of andere sla soort
  • 1 kleine venkel
  • kleine handvol pijnboompitjes
  • 1 sinaasappel
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak
Salade met eend en sinaasappel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • snijmachine, mandoline of dunschiller
  • kleine kom
  • kleine bakpan
  • optioneel: sla centrifuge

Bereiden

30 minuten 4 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-eend-en-sinaasappel


Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. 

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg. Wat er dan overblijft kun je vervolgens uitknijpen, het sap gebruiken we dan voor een simpele dressing.

Meng het sap met een beetje olijfolie, peper en zout en meng dit door de dungesneden venkel.

Salade met eend en sinaasappel
Salade met eend en sinaasappel

Salade met eend en sinaasappel afmaken – 15 minuten

Rooster de pijnboompitjes in een kleine droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe. Bestrooi de pijnboompitjes direct met fijn zout en zet opzij.

Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Verdeel venkel, rucola en sinaasappelpartjes over 4 borden en maak af met plakjes gerookte eendenborst en pijnboompitjes. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zalm en venkel bonbon
Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.