Een vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vitello-tonnato
Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius.
Dep de kalfsmuis droog met keukenpapier en maak inkepingen met een scherp mes in het vlees, niet te diep.
Pel de knoflooktenen en snijd deze in plakjes. Verdeel de plakjes knoflook, laurierblaadjes en kruidnagels in de inkepingen en bestrooi de kalfsmuis met peper en zout.
Gaar de kalfsmuis langzaam in de oven voor ongeveer 2 uur, of tot de kerntemperatuur 53 graden is. Het vlees is goed als deze nog mooi rosé is.
Maak ondertussen de tonijnmayonaise door de tonijn te pureren met een blender of staafmixer. Voeg de mayonaise, een kneepje citroensap en een halve eetlepel kappertjes toe aan de blender en maak een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de knoflook, kruidnagels en laurier en snijd de kalfsmuis in dunne plakken, gebruik hiervoor een scherp mes of snijmachine.
Verdeel de plakken over de borden en verdeel er tonijnmayonaise, kappertjes en sla over. Garneer eventueel met citroenrasp. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.