Vitello tonnato
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vitello tonnato

Een vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom!

2 uur 10 minuten
10 personen
Vitello tonnato ingrediënten
Recept vitello tonnato

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
2 uur
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
2 uur 10 minuten

Voorbereiding – 2 uur

Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius. 

Dep de kalfsmuis droog met keukenpapier en maak inkepingen met een scherp mes in het vlees, niet te diep. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze in plakjes. Verdeel de plakjes knoflook, laurierblaadjes en kruidnagels in de inkepingen en bestrooi de kalfsmuis met peper en zout. 

Vitello tonnato voorbereiding
Vitello tonnato voorbereiding

Gaar de kalfsmuis langzaam in de oven voor ongeveer 2 uur, of tot de kerntemperatuur 53 graden is. Het vlees is goed als deze nog mooi rosé is. 

Maak ondertussen de tonijnmayonaise door de tonijn te pureren met een blender of staafmixer.

Voeg de mayonaise, een kneepje citroensap en een halve eetlepel kappertjes toe aan de blender en maak een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Vitello tonnato
Vitello tonnato

Vitello tonnato afmaken – 10 minuten

Verwijder de knoflook, kruidnagels en laurier en snijd de kalfsmuis in dunne plakken, gebruik hiervoor een scherp mes of snijmachine. 

Verdeel de plakken over de borden en verdeel er tonijnmayonaise, kappertjes en sla over. Garneer eventueel met citroenrasp. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
274.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.77 g
0.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.33 g
3.26 g
Eiwitten
25.24 g
Vezels
0.76 g
Natrium
338.84 mg
Mineralen
Ijzer
2.45 mg
Calcium
28.44 mg
Magnesium
29.65 mg
Kalium
29.65 mg
Fosfor
253.04 mg
Koper
0.03 mg
Zink
2.65 mg
Jodium
0.23 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
8.28 mg
Vitamine D
0.47 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
2.46 µg
Foliumzuur
10.56 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
1.37 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vitello tonnato"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.