Gerookte zalmsalade met mierikswortel
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Een zachte en lichte gerookte zalmsalade met mierikswortel, venkel, rode biet en meer. Heerlijke combinaties, te serveren als voorgerecht of lunch.

15 minuten
4 personen
Gerookte zalmsalade met mierikswortel ingrediënten
Recept gerookte zalmsalade met mierikswortel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol en snijd in dunne plakjes. Je kunt dit doen met een snijmachine, mandoline of een dunschiller.

Als je de venkel niet meteen gebruikt, kun je deze in ijswater bewaren om verkleuren tegen te gaan en om de venkel extra krokant te maken. Snijd de kleine augurkjes schuin door de helft en snijd de rode bieten in plakjes.

Was en droog eventueel de sla en maak een 'dressing' door de crème fraîche te mengen met mierikswortel. Breng dit vervolgens op smaak met peper en zout. 

Gerookte zalmsalade met mierikswortel
Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Gerookte zalmsalade met mierikswortel afmaken – 5 minuten

Verdeel ongeveer 4 rode bietenplakjes op elk bord. Meng de rucola met fijngesneden venkel en besprenkel deze met een beetje olijfolie.

Verdeel de sla en venkel over de borden en verdeel dan ook ongeveer 3 kleine augurkjes per bord.

Maak af met de plakjes gerookte zalm, mierikswortel 'dressing' en eventueel nog een beetje olijfolie, peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
210.49 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.14 g
4.63 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.25 g
5.59 g
Eiwitten
15.11 g
Vezels
2.9 g
Natrium
1070.51 mg
Mineralen
Ijzer
2.85 mg
Calcium
58.89 mg
Magnesium
35.31 mg
Kalium
35.31 mg
Fosfor
180.39 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.65 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.4 µg
Vitamines
Vitamine C
12.39 mg
Vitamine D
7.68 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
1.54 µg
Foliumzuur
53.14 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
2.99 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Gerookte zalmsalade met mierikswortel"
Geert zegt op 16-01-2017
Hoi Veronique en Marco, Lijkt me een heerlijk recept! Zijn die witte soort van 'quenilles' van de crème fraiche gemaakt? Groet Geert
Ohmydish zegt op 17-01-2017
Hallo Geert, dat klopt; dit staat overigens ook in het recept vermeld. Een vrij simpel maar lekker recept!
Marianne zegt op 19-01-2017
Dit lijkt me echt heerlijk als lunch! Eentje om te onthouden ;-)
Ohmydish zegt op 19-01-2017
Dankje! Zeker gaan maken, smakelijk alvast ;)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.