Een vullende salade met bulgur en geroosterde paprika's. Zelf paprika's roosteren is makkelijk en lekkerder dan uit pot, absoluut de moeite waard.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-bulgur-en-geroosterde-paprikas
Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Besprenkel met zonnebloemolie, peper en zout. Rooster de paprika's ongeveer 40 minuten in de oven, of tot het vel donker kleurt. Laat de geroosterde paprika's dan even afkoelen, tot je met je handen het vel eraf kunt halen.
Maak ondertussen de bulgur. Kook water in een waterkoker en meng ondertussen de droge bulgur in een middelgrote kom met een scheutje zonnebloemolie, peper en zout. Schenk er dan kokend water bij tot deze net onder staat, roer het door en dek af met huishoudfolie. Zo zal de bulgur gaar stomen. Roer af en toe en als de bulgur al het water heeft opgenomen maar nog niet gaar is, schenk er dan een beetje extra kokend water bij.
Was en droog de sla indien nodig. Gebruik een dunschiller om slierten komkommer te maken. Snijd de bieslook fijn en zet opzij.
3 Salade met bulgur en geroosterde paprika's
Verdeel de bulgur en paprika reepjes over de salade. Verwijder het overtollige vet van de spekjes door ze op keukenpapier te scheppen en verdeel ze dan over de salade. Maak de salade af met balsamico dressing en bieslook. Serveer bijv. met zelfgemaakt brood, eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.