Ohmydish.nl


Salade met bulgur en geroosterde paprika's

Een vullende salade met bulgur en geroosterde paprika's. Zelf paprika's roosteren is makkelijk en lekkerder dan uit pot, absoluut de moeite waard.

Salade met bulgur en geroosterde paprika's
50 minuten 2 personen Salades
Salade met bulgur en geroosterde paprika's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 paprika's, wij gebruikten 1 groene & 1 gele paprika Je kunt ook geroosterde paprika's uit pot gebruiken.
  • 75 gram spekreepjes
  • 1/4e komkommer
  • sla naar keuze, wij gebruikten kropsla
  • 75 gram bulgur
  • 30 ml balsamico azijn
  • 40 ml zonnebloemolie + extra
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse bieslook
Salade met bulgur en geroosterde paprika's ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • waterkoker
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • eventueel sla centrifuge
  • kleine kom
  • garde
  • kleine bakpan
  • keukenpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 2 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-bulgur-en-geroosterde-paprikas


Voorbereiding -- 40 minuten

Verwarm de oven voor op een temperatuur van 220 graden Celsius.

Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Besprenkel met zonnebloemolie, peper en zout. Rooster de paprika's ongeveer 40 minuten in de oven, of tot het vel donker kleurt. Laat de geroosterde paprika's dan even afkoelen, tot je met je handen het vel eraf kunt halen.

Maak ondertussen de bulgur. Kook water in een waterkoker en meng ondertussen de droge bulgur in een middelgrote kom met een scheutje zonnebloemolie, peper en zout. Schenk er dan kokend water bij tot deze net onder staat, roer het door en dek af met huishoudfolie. Zo zal de bulgur gaar stomen. Roer af en toe en als de bulgur al het water heeft opgenomen maar nog niet gaar is, schenk er dan een beetje extra kokend water bij.

Was en droog de sla indien nodig. Gebruik een dunschiller om slierten komkommer te maken. Snijd de bieslook fijn en zet opzij.

Salade met bulgur en geroosterde paprika's 3 Salade met bulgur en geroosterde paprika's

Salade met bulgur en geroosterde paprika's afmaken -- 10 minuten

Verdeel de sla en komkommerlinten over de borden. Snijd de geroosterde paprika's in reepjes en bak de spekjes in een droge pan tot ze krokant zijn. Maak ondertussen een simpele dressing door de zonnebloemolie langzaam bij de balsamico azijn te schenken terwijl je roert met een garde. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de bulgur en paprika reepjes over de salade. Verwijder het overtollige vet van de spekjes door ze op keukenpapier te scheppen en verdeel ze dan over de salade. Maak de salade af met balsamico dressing en bieslook. Serveer bijv. met zelfgemaakt brood, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Appel en manchego crostini

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.