Een vullende salade met bulgur en geroosterde paprika's. Zelf paprika's roosteren is makkelijk en lekkerder dan uit pot, absoluut de moeite waard.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op een temperatuur van 220 graden Celsius. Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprika's met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Besprenkel met zonnebloemolie, peper en zout. Rooster de paprika's ongeveer 40 minuten in de oven, of tot het vel donker kleurt.
Laat de geroosterde paprika's dan even afkoelen, tot je met je handen het vel eraf kunt halen.
Maak ondertussen de bulgur. Kook water in een waterkoker en meng ondertussen de droge bulgur in een middelgrote kom met een scheutje zonnebloemolie, peper en zout.
Schenk er dan kokend water bij tot deze net onder staat, roer het door en dek af met huishoudfolie. Zo zal de bulgur gaar stomen.
Roer af en toe en als de bulgur al het water heeft opgenomen maar nog niet gaar is, schenk er dan een beetje extra kokend water bij. Was en droog de sla indien nodig.
Gebruik een dunschiller om slierten komkommer te maken. Snijd de bieslook fijn en zet opzij.
Verdeel de sla en komkommerlinten over de borden. Snijd de geroosterde paprika's in reepjes en bak de spekjes in een droge pan tot ze krokant zijn.
Maak ondertussen een simpele dressing door de zonnebloemolie langzaam bij de balsamico azijn te schenken terwijl je roert met een garde. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur en paprika reepjes over de salade. Verwijder het overtollige vet van de spekjes door ze op keukenpapier te scheppen en verdeel ze dan over de salade.
Maak de salade af met balsamico dressing en bieslook. Serveer met bijvoorbeeld een stukje zelfgemaakt brood, eet smakelijk!
Wat voor soort paprika's kan ik gebruiken?
Je kunt combineren met bijvoorbeeld 1 groene en 1 gele paprika. Mocht je geen verse paprika's kunnen vinden dan kun je ook geroosterde paprika's uit pot gebruiken.
Wat is bulgur?
Bulgur is een soort graanproduct dat gemaakt is van verschillende soorten tarwe. Meestal is dit durum tarwe. Bulgur wordt vooral gebruikt in de Arabische, Turkse en Indische keuken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.