Salade met bulgur en geroosterde paprika's
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Salade met bulgur en geroosterde paprika's

Een vullende salade met bulgur en geroosterde paprika's. Zelf paprika's roosteren is makkelijk en lekkerder dan uit pot, absoluut de moeite waard.

50 minuten
2 personen
Salade met bulgur en geroosterde paprika's ingrediënten

Recept salade met bulgur en geroosterde paprika's

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Verwarm de oven voor op een temperatuur van 220 graden Celsius. Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten.

Leg de paprika's met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Besprenkel met zonnebloemolie, peper en zout. Rooster de paprika's ongeveer 40 minuten in de oven, of tot het vel donker kleurt.

Laat de geroosterde paprika's dan even afkoelen, tot je met je handen het vel eraf kunt halen.

Maak ondertussen de bulgur. Kook water in een waterkoker en meng ondertussen de droge bulgur in een middelgrote kom met een scheutje zonnebloemolie, peper en zout.

Schenk er dan kokend water bij tot deze net onder staat, roer het door en dek af met huishoudfolie. Zo zal de bulgur gaar stomen.

Roer af en toe en als de bulgur al het water heeft opgenomen maar nog niet gaar is, schenk er dan een beetje extra kokend water bij. Was en droog de sla indien nodig.

Gebruik een dunschiller om slierten komkommer te maken. Snijd de bieslook fijn en zet opzij. 

Salade met bulgur en geroosterde paprika's
Salade met bulgur en geroosterde paprika's

Salade met bulgur en geroosterde paprika's afmaken – 0 minuten

Verdeel de sla en komkommerlinten over de borden. Snijd de geroosterde paprika's in reepjes en bak de spekjes in een droge pan tot ze krokant zijn.

Maak ondertussen een simpele dressing door de zonnebloemolie langzaam bij de balsamico azijn te schenken terwijl je roert met een garde. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de bulgur en paprika reepjes over de salade. Verwijder het overtollige vet van de spekjes door ze op keukenpapier te scheppen en verdeel ze dan over de salade.

Maak de salade af met balsamico dressing en bieslook. Serveer met bijvoorbeeld een stukje zelfgemaakt brood, eet smakelijk!

Tips!

Wat voor soort paprika's kan ik gebruiken?

Je kunt combineren met bijvoorbeeld 1 groene en 1 gele paprika. Mocht je geen verse paprika's kunnen vinden dan kun je ook geroosterde paprika's uit pot gebruiken.

Wat is bulgur?

Bulgur is een soort graanproduct dat gemaakt is van verschillende soorten tarwe. Meestal is dit durum tarwe. Bulgur wordt vooral gebruikt in de Arabische, Turkse en Indische keuken.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
559.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.15 g
9.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.99 g
7.84 g
Eiwitten
15.59 g
Vezels
5.35 g
Natrium
1455.92 mg
Mineralen
Ijzer
3.61 mg
Calcium
80.59 mg
Magnesium
84.47 mg
Kalium
84.47 mg
Fosfor
217.28 mg
Koper
0.25 mg
Zink
1.63 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
5.67 µg
Vitamines
Vitamine C
236.9 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
18.95 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.32 mg
Vitamine B6
0.57 mg
Vitamine B12
0.56 µg
Foliumzuur
100.51 µg
Vitamine E
0.53 mg
Vitamine K
6.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Salade met bulgur en geroosterde paprika's"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.