Erg verfrissend voorgerecht of salade, perfect voor een hete zomerdag. Een friszure appel en rode bieten carpaccio heeft heerlijke smaakcombinaties!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/friszure-appel-en-rode-bieten-carpaccio
Tip: Voor een snelle versie kun je voorgekookte rode bieten gebruiken.
Wij gebruikten hangop voor dit recept, maar je kunt voor een snelle versie ook kant-en-klare hangop of Griekse yoghurt gebruiken. De hangop is makkelijk zelf te maken, maar het kost wel tijd.
Plaats een vergiet in een kom en leg de kaasdoek (of theedoek) in het vergiet en schenk de yoghurt erin. Je kunt de doek nu dicht maken met een touw, maar dit is niet noodzakelijk.
Plaats de yoghurt in de koelkast, op deze manier zal het vocht uit de yoghurt opgevangen worden in de kom. Controleer na een paar uur of het vocht de kaasdoek niet raakt, gooi het vocht weg en zet nog langer in de koelkast. Het beste is om dit een nacht in de koelkast te laten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wij gebruikten rode bieten uit onze moestuin, dus die hebben een flinke schrobbeurt nodig om al het zand en vuiligheid te verwijderen.
De bladeren kun je gebruiken in een ander recept, het is te gebruiken net zoals spinazie. Als salade of uit de wok. Wikkel de bieten, zonder bladeren, in aluminiumfolie.
Je hoeft ze niet apart in te pakken! Rooster de rode bieten ongeveer een uur, of tot ze zacht genoeg zijn.
Als de bieten klaar zijn, kun je ze heel gemakkelijk schillen zodra de bieten genoeg zijn afgekoeld om ze vast te pakken met je handen. Haal de hangop uit de kaasdoek of theedoek en meng goed met 2 eetlepels honing.
Nu hoef je alleen nog maar de rode bieten en appels in zo dun mogelijke plakjes te snijden en te verdelen over de borden.
Onze bieten waren zo vers dat ze onze handen en alles erg roze kleurde, dus wees daar voorzichtig mee. Nadat je de appel hebt gesneden zul je deze zo snel mogelijk moeten eten aangezien deze snel bruin zal kleuren.
Breng de plakjes op smaak met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie en balsamico crème. Maak het bord af met 3 kleine quenelles honing hangop, rucola en basilicum cress.
Als je geen cress hebt, kun je ook gewone basilicum blaadjes gebruiken. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.