Erg verfrissend voorgerecht of salade, perfect voor een hete zomerdag. Een friszure appel en rode bieten carpaccio heeft heerlijke smaakcombinaties!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/friszure-appel-en-rode-bieten-carpaccio
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wij gebruikten rode bieten uit onze moestuin, dus die hebben een flinke schrobbeurt nodig om al het zand en vuiligheid te verwijderen. De bladeren kun je gebruiken in een ander recept, het is te gebruiken net zoals spinazie. Als salade of uit de wok.
Wikkel de bieten, zonder bladeren, in aluminiumfolie. Je hoeft ze niet apart in te pakken! Rooster de rode bieten ongeveer een uur, of tot ze zacht genoeg zijn.
Friszure appel en rode bieten carpaccio
Nu hoef je alleen nog maar de rode bieten en appels in zo dun mogelijke plakjes te snijden en te verdelen over de borden. Onze bieten waren zo vers dat ze onze handen en alles erg roze kleurde, dus wees daar voorzichtig mee. Nadat je de appel hebt gesneden zul je deze zo snel mogelijk moeten eten aangezien deze snel bruin zal kleuren. Breng de plakjes op smaak met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie en balsamico creme. Maak het bord af met 3 kleine quenelles honing hangop, rucola en basilicum cress. Als je geen cress hebt, kun je ook gewone basilicum blaadjes gebruiken. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.