Rode linzensalade met gamba's

(1)

Verfrissende zomerse salade die klaar is in 20 minuten. Rode linzensalade met gamba's is het lekkerst op een warme zomerdag. Met knoflook !

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Rode linzensalade met gamba's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 20 garnalen (5 per persoon)
  • 100 gram gedroogde rode linzen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 flinke handen gemengde sla, bijvoorbeeld rucola en frisee
  • 2 kleine komkommers of 1 grote
  • Klein handje taugé
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Rode linzensalade met gamba's Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote pan
  • Sladroger
  • Grote bakpan

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-linzensalade-met-gambas


Voorbereiding – 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rode linzen in ongeveer 10 minuten gaar, de tijd is afhankelijk van de soort linzen die je gekozen hebt. 

Pel de knoflookteentjes en de garnalen. Controleer of de garnalen mooi schoon zijn. Heb je geen gepelde garnalen? Gebruik dan een klein keukenmesje om een snede te maken over de gehele lengte van de garnaal. Haal dan het darmkanaal eruit. 

Voeg ongeveer 6 eetlepels olijfolie toe aan een grote bakpan en voeg daar de knoflookteentjes aan toe. Zet het vuur op de allerlaagste stand om de knoflook in de olie op te laten nemen. 

Was de gemengde sla en gebruik een sladroger om de bladeren weer goed droog te krijgen. Was de komkommer(s) en snijd deze in blokjes of lange plakken.

Rode linzensalade met gamba's
Rode linzensalade met gamba's

Afmaken van de rode linzensalade met gamba's – 5 minuten

Giet de rode linzen af en verdeel deze over de borden. Voeg dan de gemengde sla toe samen met de komkommerplakken. Haal de knoflookteentjes uit de olijfolie en zet het vuur hoger. 

Bak de garnalen een aantal minuten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de garnalen over de borden en gebruik de olijfolie met knoflook als dressing. Maak de garnalen salade af met taugé. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

1 stem

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.