Wil je indruk maken op iemand? Maak dan deze coquilles met witte asperges en aardbeien salade. Een zeer gewaardeerde smaakcombinatie.
De meest belangrijke stap in dit recept is om te controleren of de coquilles vers zijn. Dit doe je door aan de coquilles te ruiken, verse coquilles hebben een lichtzoete geur. Kijk naar de coquilles en controleer dat ze een lichte creme kleur hebben.
De coquilles moeten ook stevig en relatief droog aanvoelen. Gooi coquilles weg die slijmerig, rubberig of een verkeerde kleur hebben. Controleer eerst de coquilles alvorens verder te gaan met de rest van het recept.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 50 graden Celsius.
Snijd de Serrano ham zo dun mogelijk. Plaats de plakken Serrano ham op de bakplaat en droog deze in de oven voor tenminste een uur, of totdat de Serrano ham hard genoeg is geworden om makkelijk te kunnen verkruimelen.
Als je verse coquilles hebt gekocht die nog in de schelp zitten, dan is het handig om deze open te maken met behulp van een lang en flexibel mes. Begin door via de platte kant een snede te maken tot de andere kant van de schelp.
Til de platte kant van de schelp op en gebruik een lepel of je handen om de coquille uit de schelp te krijgen. Verwijder alles van de coquille behalve de witte en dikke spier. Verwijder ongewenste organen van de spier en dep de coquille droog met een schone keukendoek.
Schil de witte asperges met de dunschiller. Voel of je niet een stukje bent vergeten, daar witte asperge schillen erg draderig zijn en daarom niet fijn zijn om te eten. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en plaats de asperges in koud water om te voorkomen dat ze bruin worden.
Plaats de aspergeschillen in een grote pan en vul deze met koud water. Verwarm het water tot net onder het kookpunt en voeg wat boter toe samen met een eetlepel suiker en zout.
Wacht een aantal minuten en haal dan de aspergeschillen uit het water. Je kunt ervoor kiezen om deze stap over te slaan en de witte asperges in water met boter en zout te koken.
Plaats de geschilde witte asperges in de aspergepan of grote pan. Laat het water niet koken, zet het water op laag vuur en gaar de asperges 15 minuten lang in de pan. De asperges zijn gaar wanneer je deze lichtjes kunt buigen, haal de asperges uit de pan wanneer dit het geval is.
Verhit langzaam de geklaarde boter en snijd de verse aardbeien in partjes.
Verhit boter in een grote bakpan en voeg daaraan de coquilles toe. Bak de coquilles ongeveer 2 minuten lang aan elke kant aan. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel 3 gekookte witte asperges per bord, verdeel dan de aardbeienpartjes en coquilles. Garneer het bord met verse dille en eventueel eetbare bloemen.
Verkruimel de serranoham over de coquille om het een extra `zoutje` te geven. Giet een klein beetje geklaarde boter over de asperges, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.