Ingemaakte radijsjes
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ingemaakte radijsjes veganistisch

Ingemaakte radijsjes zijn een heerlijke toevoeging op een salade. Serveer deze bijvoorbeeld bij een carpaccio, de combinatie is heerlijk!

20 minuten
6 personen
Ingemaakte radijsjes ingrediënten

Recept ingemaakte radijsjes

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

We hebben heel veel radijsjes in de moestuin, klaar om gebruikt te worden. Een simpele salade met radijsjes, komkommer en een basis vinaigrette is heerlijk, maar na een aantal dagen kregen we zin om wat meer te gaan doen met de radijsjes. Ze gaan nog steeds door de salade, maar dan op een ander manier. 

We hebben ze namelijk geweckt. Aangezien we ook verse dille in de moestuin hebben groeien, hebben we deze gebruikt. Maar je kunt vrijwel elk kruid gebruiken voor dit recept. 

Om te beginnen heb je een weckpot nodig, deze moet steriel zijn. Je zult deze eerst in kokend water moeten leggen om er zeker van te zijn dat er geen bacteriën in de weckpot zitten. Was alle radijsjes en haal het groen er vanaf. 

Ingemaakte radijsjes
Ingemaakte radijsjes

Radijsjes inmaken – 10 minuten

Meng de azijn, het water en de suiker in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Haal het pannetje van het vuur zodra de suiker volledig opgelost is. Snijd in de tussentijd de radijsjes in partjes en voeg deze toe aan de steriele weckpot. Voeg dan ook een aantal takjes verse dille (of andere kruiden) toe. 

Giet het azijnmengsel er dan ook bij en sluit de weckpot dan direct. Plaats de ingelegde radijsjes op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de kelder. Je zult merken dat de kleur in de pot een roze-rode gloed krijgt. Dit kun je ook zien op de foto's. 

De radijsjes kunnen tot maximaal 5 dagen na opening gebruikt worden. Wij vonden de smaak van de radijsjes wat op zuurkool lijken, wat vind jij?

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
27.12 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.09 g
5.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.08 g
0 g
Eiwitten
0.38 g
Vezels
0.44 g
Natrium
409.53 mg
Mineralen
Ijzer
0.49 mg
Calcium
17.45 mg
Magnesium
9.42 mg
Kalium
9.42 mg
Fosfor
14.28 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.12 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
10.71 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
257.23 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
13.75 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
13.9 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ingemaakte radijsjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.