Ingemaakte radijsjes

(14)

Ingemaakte radijsjes zijn een heerlijke toevoeging op een salade. Serveer deze bijvoorbeeld bij een carpaccio, de combinatie is heerlijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Salades
Ingemaakte radijsjes

Ingrediënten


  • Een flinke bos radijsjes
  • 200 ml azijn
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • Aantal takjes dille

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Grote weckpot
  • Grotepan
  • Kleine sauspan
  • Garde

Ingemaakte radijsjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingemaakte-radijsjes


Voorbereiding -- 10 minuten

We hebben heel veel radijsjes in de moestuin, klaar om gebruikt te worden. Een simpele salade met radijsjes, komkommer en een basis vinaigrette is heerlijk, maar na een aantal dagen kregen we zin om wat meer te gaan doen met de radijsjes. Ze gaan nog steeds door de salade, maar dan op een ander manier. 

We hebben ze namelijk geweckt. Aangezien we ook verse dille in de moestuin hebben groeien, hebben we deze gebruikt. Maar je kunt vrijwel elk kruid gebruiken voor dit recept. 

Om te beginnen heb je een weckpot nodig, deze moet steriel zijn. Je zult deze eerst in kokend water moeten leggen om er zeker van te zijn dat er geen bacteriën in de weckpot zitten. Was alle radijsjes en haal het groen er vanaf. 

Ingemaakte radijsjes
Ingemaakte radijsjes

Radijsjes inmaken -- 10 minuten

Meng de azijn, het water en de suiker in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Haal het pannetje van het vuur zodra de suiker volledig opgelost is. Snijd in de tussentijd de radijsjes in partjes en voeg deze toe aan de steriele weckpot. Voeg dan ook een aantal takjes verse dille (of andere kruiden) toe. 

Giet het azijnmengsel er dan ook bij en sluit de weckpot dan direct. Plaats de ingelegde radijsjes op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de kelder. Je zult merken dat de kleur in de pot een roze-rode gloed krijgt. Dit kun je ook zien op de foto's. 

De radijsjes kunnen tot maximaal 5 dagen na opening gebruikt worden. Wij vonden de smaak van de radijsjes wat op zuurkool lijken, wat vind jij?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Ingemaakte radijsjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.