Ohmydish.nl


Ingemaakte radijsjes

Ingemaakte radijsjes zijn een heerlijke toevoeging op een salade. Serveer deze bijvoorbeeld bij een carpaccio, de combinatie is heerlijk!

Ingemaakte radijsjes
20 minuten 6 personen Salades
Ingemaakte radijsjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Een flinke bos radijsjes
  • 200 ml azijn
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • Aantal takjes dille
Ingemaakte radijsjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Grote weckpot
  • Grotepan
  • Kleine sauspan
  • Garde

Bereiden

20 minuten 6 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingemaakte-radijsjes


Voorbereiding -- 10 minuten

We hebben heel veel radijsjes in de moestuin, klaar om gebruikt te worden. Een simpele salade met radijsjes, komkommer en een basis vinaigrette is heerlijk, maar na een aantal dagen kregen we zin om wat meer te gaan doen met de radijsjes. Ze gaan nog steeds door de salade, maar dan op een ander manier. 

We hebben ze namelijk geweckt. Aangezien we ook verse dille in de moestuin hebben groeien, hebben we deze gebruikt. Maar je kunt vrijwel elk kruid gebruiken voor dit recept. 

Om te beginnen heb je een weckpot nodig, deze moet steriel zijn. Je zult deze eerst in kokend water moeten leggen om er zeker van te zijn dat er geen bacteriën in de weckpot zitten. Was alle radijsjes en haal het groen er vanaf. 

Ingemaakte radijsjes
Ingemaakte radijsjes

Radijsjes inmaken -- 10 minuten

Meng de azijn, het water en de suiker in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Haal het pannetje van het vuur zodra de suiker volledig opgelost is. Snijd in de tussentijd de radijsjes in partjes en voeg deze toe aan de steriele weckpot. Voeg dan ook een aantal takjes verse dille (of andere kruiden) toe. 

Giet het azijnmengsel er dan ook bij en sluit de weckpot dan direct. Plaats de ingelegde radijsjes op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de kelder. Je zult merken dat de kleur in de pot een roze-rode gloed krijgt. Dit kun je ook zien op de foto's. 

De radijsjes kunnen tot maximaal 5 dagen na opening gebruikt worden. Wij vonden de smaak van de radijsjes wat op zuurkool lijken, wat vind jij?


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.