Ingemaakte radijsjes zijn een heerlijke toevoeging op een salade. Serveer deze bijvoorbeeld bij een carpaccio, de combinatie is heerlijk!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingemaakte-radijsjes
We hebben heel veel radijsjes in de moestuin, klaar om gebruikt te worden. Een simpele salade met radijsjes, komkommer en een basis vinaigrette is heerlijk, maar na een aantal dagen kregen we zin om wat meer te gaan doen met de radijsjes. Ze gaan nog steeds door de salade, maar dan op een ander manier.
We hebben ze namelijk geweckt. Aangezien we ook verse dille in de moestuin hebben groeien, hebben we deze gebruikt. Maar je kunt vrijwel elk kruid gebruiken voor dit recept.
Om te beginnen heb je een weckpot nodig, deze moet steriel zijn. Je zult deze eerst in kokend water moeten leggen om er zeker van te zijn dat er geen bacteriën in de weckpot zitten. Was alle radijsjes en haal het groen er vanaf.
Meng de azijn, het water en de suiker in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Haal het pannetje van het vuur zodra de suiker volledig opgelost is. Snijd in de tussentijd de radijsjes in partjes en voeg deze toe aan de steriele weckpot. Voeg dan ook een aantal takjes verse dille (of andere kruiden) toe.
Giet het azijnmengsel er dan ook bij en sluit de weckpot dan direct. Plaats de ingelegde radijsjes op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de kelder. Je zult merken dat de kleur in de pot een roze-rode gloed krijgt. Dit kun je ook zien op de foto's.
De radijsjes kunnen tot maximaal 5 dagen na opening gebruikt worden. Wij vonden de smaak van de radijsjes wat op zuurkool lijken, wat vind jij?
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.