Ohmydish.nl


Rode rijstsalade met sinaasappel

Een frisse, vullende en vegetarische rode rijstsalade met sinaasappel. Heerlijk als lunch maar ook als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Rode rijstsalade met sinaasappel
35 minuten 4 personen Lunch
Rode rijstsalade met sinaasappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 50 gram ongekookte rode rijst
  • 2 sinaasappels
  • 1 bosui
  • 6 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel munt, vers of gedroogd
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • handje verschillende pitten en zaden (bijv. zonnebloem, pompoen en pijnboompitten)
Rode rijstsalade met sinaasappel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • kleine kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-rijstsalade-met-sinaasappel


Inmiddels weten velen wat het einde van de maand betekent; de foodblogswap. Dit keer kregen we het blog toegewezen van Johanneke. Ik had rode rijst gekocht, maar wist nog niet wat ik ermee wilde maken. Tot ik het recept voor deze salade tegen kwam en dit een erg goed idee vond.

Voorbereiding -- 25 minuten + wachttijd

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst gaar in ongeveer 20 minuten, de rode rijst zal iets langer duren dan de witte rijst die je waarschijnlijk gewend bent. Giet de rijst af en laat deze vervolgens volledig afkoelen.

Rode rijstsalade met sinaasappel Rode rijstsalade met sinaasappel

Rode rijstsalade met sinaasappel afmaken -- 10 minuten

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en voeg de partjes toe aan de middelgrote kom. Knijp het sap in de kleine kom en voeg de yoghurt toe samen met de munt.

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Maak de bosui schoon en snijd deze in fijne ringetjes. Meng deze dan samen met de koude rijst door de sinaasappelpartjes. Voeg de yoghurtdressing en de pitjes toe aan de rijst en breng eventueel op smaak met peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Kerriesoep met paprika
Volgend recept →
Abrikozenvlaai

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.