Rode rijstsalade met sinaasappel
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode rijstsalade met sinaasappel vegetarisch

Een frisse, vullende en vegetarische rode rijstsalade met sinaasappel. Heerlijk als lunch maar ook als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

35 minuten
4 personen
Rode rijstsalade met sinaasappel ingrediënten
Recept rode rijstsalade met sinaasappel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 25 minuten + wachttijd

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst gaar in ongeveer 20 minuten, de rode rijst zal iets langer duren dan de witte rijst die je waarschijnlijk gewend bent. 

Giet de rijst af en laat deze vervolgens volledig afkoelen. 

Rode rijstsalade met sinaasappel
Rode rijstsalade met sinaasappel

Rode rijstsalade met sinaasappel afmaken – 10 minuten

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg.

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en voeg de partjes toe aan de middelgrote kom. Knijp het sap in de kleine kom en voeg de yoghurt toe samen met de munt.

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Maak de bosui schoon en snijd deze in fijne ringetjes. Meng deze dan samen met de koude rijst door de sinaasappelpartjes.

Voeg de yoghurtdressing en de pitjes toe aan de rijst en breng eventueel op smaak met peper en zout. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
83.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.2 g
9.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.06 g
0.77 g
Eiwitten
2.19 g
Vezels
2.78 g
Natrium
352.6 mg
Mineralen
Ijzer
0.64 mg
Calcium
77.61 mg
Magnesium
15.71 mg
Kalium
15.71 mg
Fosfor
49.23 mg
Koper
0.08 mg
Zink
0.23 mg
Jodium
3.89 µg
Selenium
0.3 µg
Vitamines
Vitamine C
53.18 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
52.43 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
25.55 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
20.47 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode rijstsalade met sinaasappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.