Een frisse, vullende en vegetarische rode rijstsalade met sinaasappel. Heerlijk als lunch maar ook als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst gaar in ongeveer 20 minuten, de rode rijst zal iets langer duren dan de witte rijst die je waarschijnlijk gewend bent.
Giet de rijst af en laat deze vervolgens volledig afkoelen.
Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg.
Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en voeg de partjes toe aan de middelgrote kom. Knijp het sap in de kleine kom en voeg de yoghurt toe samen met de munt.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Maak de bosui schoon en snijd deze in fijne ringetjes. Meng deze dan samen met de koude rijst door de sinaasappelpartjes.
Voeg de yoghurtdressing en de pitjes toe aan de rijst en breng eventueel op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.