Tabouleh
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tabouleh veganistisch

Tabouleh is een heerlijk Libanees gerecht, een frisse vegetarische salade met o.a. bulgur, citroen en munt. Ook wel bekend als taboulé of tabbouleh.

Tabouleh ingrediënten

Recept tabouleh

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Plaats de bulgur in de middelgrote kom. Voeg citroenrasp en sap van een halve citroen toe.

Meng er ongeveer 4 eetlepels olijfolie door samen met peper en zout. Voeg dan 250 ml kokend water toe en dek af met huishoudfolie.

Laat de bulgur 10 minuten garen, roer tussendoor een keer door. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes.

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Maak de bos-ui schoon en snijd deze in fijne ringen. 

Tabouleh
Tabouleh

Tabouleh afmaken – 10 minuten + wachttijd

Verhit een beetje olijfolie in de middelgrote bakpan en voeg de blokjes courgette toe. Voeg na ongeveer 2 minuten ook de knoflook toe en bak het geheel kort.

Breng op smaak met peper en zout en roer door de gare bulgur. Voeg ook de tomaten en bosui toe aan de bulgur.

Snijd de munt en peterselie fijn en voeg deze ook toe. Breng op smaak met eventueel nog meer citroensap, peper en zout.

Laat de tabouleh volledig afkoelen zodat de smaken goed door kunnen trekken. Garneer met een paar blaadjes witlof.

Serveer deze salade bijvoorbeeld met lamsvlees of kofta. Smakelijk!

Tips!

Waar is tabouleh van gemaakt?

Tabouleh is een super lekkere salade gemaakt van onder andere verse kruiden en bulgur. Met name peterselie en munt als hoofdingrediënten in deze salade.

Is couscous hetzelfde als tabouleh?

Beide gerechten hebben veel overeenkomstige ingrediënten, toch zit het verschil in de granen. Tabouleh maak je met bulgur, couscous maak je met de gelijknamige couscous granen.

Waar komt tabouleh vandaan?

Tabouleh (of taboulé) komt uit de Libanese en Syrische keuken. Meestal gegeten als voorgerecht of bijgerecht bij lamsvlees of kofta.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
173.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.58 g
6.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.96 g
0.1 g
Eiwitten
5.5 g
Vezels
3.61 g
Natrium
354.79 mg
Mineralen
Ijzer
2.88 mg
Calcium
60.42 mg
Magnesium
64.63 mg
Kalium
64.63 mg
Fosfor
145.43 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.99 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
45.27 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
64.13 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.27 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
36.16 µg
Vitamine E
0.58 mg
Vitamine K
25.53 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tabouleh"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.