Tabouleh

(10)

Tabouleh is een heerlijk Libanees gerecht, een frisse vegetarische salade met o.a. bulgur, citroen en munt. Ook wel bekend als taboulé of tabbouleh.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 167 calorieën p.p.
Tabouleh

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 gram bulgur
  • 3 tomaten
  • 1 bos-ui
  • half bosje verse munt
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • olijfolie
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2e courgette
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: paar blaadjes witlof
Tabouleh Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • waterkoker
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • middelgrote kom
  • houten lepel
  • huishoudfolie

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 167 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tabouleh


Voorbereiding – 15 minuten

Plaats de bulgur in de middelgrote kom. Voeg citroenrasp en sap van een halve citroen toe.

Meng er ongeveer 4 eetlepels olijfolie door samen met peper en zout. Voeg dan 250 ml kokend water toe en dek af met huishoudfolie.

Laat de bulgur 10 minuten garen, roer tussendoor een keer door. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes.

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Maak de bos-ui schoon en snijd deze in fijne ringen. 

Tabouleh
Tabouleh

Tabouleh afmaken – 10 minuten + wachttijd

Verhit een beetje olijfolie in de middelgrote bakpan en voeg de blokjes courgette toe. Voeg na ongeveer 2 minuten ook de knoflook toe en bak het geheel kort.

Breng op smaak met peper en zout en roer door de gare bulgur. Voeg ook de tomaten en bosui toe aan de bulgur.

Snijd de munt en peterselie fijn en voeg deze ook toe. Breng op smaak met eventueel nog meer citroensap, peper en zout.

Laat de tabouleh volledig afkoelen zodat de smaken goed door kunnen trekken. Garneer met een paar blaadjes witlof.

Serveer deze salade bijvoorbeeld met lamsvlees of kofta. Smakelijk!

Tabouleh: Veel gestelde vragen

Waar is tabouleh van gemaakt?

Tabouleh is een super lekkere salade gemaakt van onder andere verse kruiden en bulgur. Met name peterselie en munt als hoofdingrediënten in deze salade.

Is couscous hetzelfde als tabouleh?

Beide gerechten hebben veel overeenkomstige ingrediënten, toch zit het verschil in de granen. Tabouleh maak je met bulgur, couscous maak je met de gelijknamige couscous granen.

Waar komt tabouleh vandaan?

Tabouleh (of taboulé) komt uit de Libanese en Syrische keuken. Meestal gegeten als voorgerecht of bijgerecht bij lamsvlees of kofta.

Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen
← Vorig recept
Appelkruimelvlaai
Volgend recept →
Snelle bami goreng

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!