Maak een keer wat anders dan de standaard gekookte asperges. Deze heerlijke roergebakken witte asperge salade is fris, hartig en zoet tegelijk, perfect voor de lente.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de witte asperges met behulp van een dunschiller.
De makkelijkste manier om een asperge te schillen is door deze in een hand te houden en met behulp van een dunschiller in de andere hand deze al draaiende te schillen. Hiermee voorkom je dat de asperge wellicht breekt.
Begin met het schillen ongeveer 2 cm vanaf de bovenkant en draai dan de asperge een stukje.
Snijd na het schillen 2 cm van het einde af.
Snijd de asperge vervolgens in dunne plakjes en zet aan de kant.
Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk sinaasappelschil en wit te verwijderen.
Snijd de sinaasappelpartjes eruit, blijf hiermee zo dicht mogelijk tegen het membraan aan om zo mooi mogelijke sinaasappelpartjes te snijden.
Pel en snijd de sjalot in kleine stukjes. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en zet deze aan de kant.
Was de gemengde salade en maak deze daarna droog met behulp van een sladroger.
Verdeel de gemengde sla over de borden. Verhit boter in een grote bakpan en bak daarin de asperge stukjes.
Voeg na 2 minuten de gesneden sjalot toe. Voeg dan de suiker toe en wacht totdat de asperge stukken mooi gekarameliseerd zijn.
Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna de gesneden bieslook toe en meng door elkaar.
Verdeel de gebakken asperges over de borden samen met de warme botersaus.
Garneer met alfalfa. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.