Roergebakken witte asperge salade
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Roergebakken witte asperge salade vegetarisch

Maak een keer wat anders dan de standaard gekookte asperges. Deze heerlijke roergebakken witte asperge salade is fris, hartig en zoet tegelijk, perfect voor de lente.

25 minuten
4 personen
Roergebakken witte asperge salade ingrediënten
Recept roergebakken witte asperge salade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de witte asperges met behulp van een dunschiller.

De makkelijkste manier om een asperge te schillen is door deze in een hand te houden en met behulp van een dunschiller in de andere hand deze al draaiende te schillen. Hiermee voorkom je dat de asperge wellicht breekt. 

Begin met het schillen ongeveer 2 cm vanaf de bovenkant en draai dan de asperge een stukje.

Snijd na het schillen 2 cm van het einde af.

Snijd de asperge vervolgens in dunne plakjes en zet aan de kant. 

Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk sinaasappelschil en wit te verwijderen.

Snijd de sinaasappelpartjes eruit, blijf hiermee zo dicht mogelijk tegen het membraan aan om zo mooi mogelijke sinaasappelpartjes te snijden. 

Pel en snijd de sjalot in kleine stukjes. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en zet deze aan de kant.

Was de gemengde salade en maak deze daarna droog met behulp van een sladroger. 

Roergebakken witte asperge salade
Roergebakken witte asperge salade

Roergebakken witte asperge salade afmaken – 5 minuten

Verdeel de gemengde sla over de borden. Verhit boter in een grote bakpan en bak daarin de asperge stukjes.

Voeg na 2 minuten de gesneden sjalot toe. Voeg dan de suiker toe en wacht totdat de asperge stukken mooi gekarameliseerd zijn. 

Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna de gesneden bieslook toe en meng door elkaar.

Verdeel de gebakken asperges over de borden samen met de warme botersaus.

Garneer met alfalfa. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
95.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.77 g
16.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.48 g
0.02 g
Eiwitten
3 g
Vezels
4.15 g
Natrium
346.41 mg
Mineralen
Ijzer
1.64 mg
Calcium
77.05 mg
Magnesium
27.97 mg
Kalium
27.97 mg
Fosfor
70.74 mg
Koper
0.18 mg
Zink
0.51 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
71.22 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
70.31 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
35.36 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
33.41 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Roergebakken witte asperge salade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.