Maak een keer wat anders dan de standaard gekookte asperges. Dit is een recept voor een roergebakken witte asperge salade voor 4 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roergebakken-witte-asperge-salade
Schil de witte asperges met behulp van een dunschiller. De makkelijkste manier om een asperge te schillen is door deze in een hand te houden en met behulp van een dunschiller in de andere hand deze al draaiende te schillen. Hiermee voorkom je dat de asperge wellicht breekt.
Begin met het schillen ongeveer 2 cm vanaf de bovenkant en draai dan de asperge een stukje. Snijd na het schillen 2 cm van het einde af. Snijd de asperge vervolgens in dunne plakjes en zet aan de kant.
Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk sinaasappelschil en wit te verwijderen. Snijd de sinaasappelpartjes eruit, blijf hiermee zo dicht mogelijk tegen het membraan aan om zo mooi mogelijke sinaasappelpartjes te snijden.
Pel en snijd de sjalot in kleine stukjes. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en zet deze aan de kant. Was de gemengde salade en maak deze daarna droog met behulp van een sladroger.
Verdeel de gemengde sla over de borden. Verhit boter in een grote bakpan en bak daarin de asperge stukjes. Voeg na 2 minuten de gesneden sjalot toe. Voeg dan de suiker toe en wacht totdat de asperge stukken mooi gekarameliseerd zijn.
Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna de gesneden bieslook toe en meng door elkaar. Verdeel de gebakken asperges over de borden samen met de warme botersaus. Garneer met alfalfa. Eet smakelijk !
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.